Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik! Aromat, crocant și ușor de pregătit

Rețeta Tort Medovik
Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik

Iată rețeta pentru Tortul Medovik, un desert rusesc extrem de gustos și crocant.

Tortul Medovik este un desert rusesc, cu un gust intens de miere, cremă gustoasă de vanilie și un înveliș crocant de nuci sau alune.

Combinația dintre savoarea umpluturii și textura învelișului dă o notă aparte acestei prăjituri, care poate crea dependență în cazul iubitorilor de dulciuri.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

120 g unt 

150 g zahar 

2 oua 

2 lingurite bicarbonat de sodiu 

100 g miere 

450 g faina

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

 100 g crema de branza 

200 g lapte condensat 

200 g smantana 

1 lingurita esenta de vanilie 

300 g frisca 

2-3 linguri zahar pudra 

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

INGREDIENTE PENTRU DECOR

100 g alune/nuci

Citeste si: Cum se face rapid plăcinta cu brânză dulce și stafide în foietaj

Prepararea foilor

  1. Untul trebuie topit alături de zahăr într-o cratiță antiaderentă, la foc de intensitate mică. După ce observați că untul s-a topit, luați cratița de pe foc.
    Asigurați-vă că amestecul nu este foarte fierbinte.
  2. Adăugați apoi ouă, bicarbonat de sodiu și miere, puneți cratița înapoi pe foc si amestecați continuu timp de aproximativ 6-7 minute, până când compoziția iși va dubla volumul.
  3. Puneți din nou cratița pe foc, adăugați făină(cu 2-3 linguri mai puțin față de cantitatea totală) și amestecați energic până când se omogenizează. După ce veți obține un aluat suficient de gros, dar lipicios, presărați făină pe deasupra și framântați.
    Dați o formă alungită aluatului.
  4. Tăiați 10 sau 12 bucăți egale din aluat și așezați-le pe câte o foaie de copt, cât mai rapid. Tăiați conturul de jur împrejur, pentru a aduce bucățile la aceeași dimensiune.
  5. Când dați foaia la cuptor, lăsați excesul pe care l-ați tăiat pe foaie, pentru că veți ave nevoie de el mai târziu. Coaceți foile rând pe rând la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ 2-3 minute, până când observați că se vor rumeni.
    Odată ce foile sunt coapte, lăsați-le la răcit.
    Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik

Citeste si: Rețetă delicioasă de gogoși fără drojdie! O să vă îndrăgostiţi de acest desert!

Prepararea cremei

  1. Folosiți mixerul pentru a bate crema de brânză și  laptele condensat, alături de smântână și esența de vanilie. Bateți frișca până când observați că se ține de tel, apoi adăugați-o în primul amestec.
  2. Dacă folosiți frișcă vegetală, nu mai este necesar să adăugați zahăr, întrucât acest produs este deja îndulcit. În cazul în care folosiți smântână pentru frișcă, adăugați 2-3 lingurițe de zahăr pudră.
    Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik!

Asamblarea tortului

  1. Așezați prima foaie pe platou, apoi intindeți aproximativ 2-3 linguri de cremă deasupra. Alternați foile și crema și la sfârșit îmbrăcați preparatul în crema rămasă.
  2. Zdrobiți resturile rămase de la coacerea foilor cât mai fin și combinați-le cu nuci sau alune mărunțite.

Decorați tortul cu amestecul crocant și savurați tortul!

Sursă foto: retetepractice.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul pe care l-a transmis Dan Negru românilor care au dat buzna în mall-uri, în a doua zi de Crăciun: „Ieslea din grajdul lui Iisus e tot mai departe de noi.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies