Rețeta pentru Ciorba de pește în 4 pași simpli!

reteta ciorba de peste
Rețeta pentru Ciorba de pește în 4 pași simpli!

Ciorba de pește este un fel de mâncare extrem de gustos și sănătos, mai ales pentru iubitorii de hrană lichidă.

Ciorba de pește este extrem de îndrăgită în bucătăria românească, în ciuda faptului că nu se află pe masa românilor la fel de des ca ciorba de pui sau de văcuță. Este un fel de mâncare extrem de sățios, fiind foarte ușor de preparat. Este necesar să urmați doar patru pași simpli pentru a obține o ciorbă delicioasă de pește.

  • Timp de preparare: 60 min

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peşte proaspăt (crap)
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 1-2 ardei graşi
  • 500 g roşii sau suc de roşii
  • 1 legatura leuştean verde
  • 200 ml borş
  • sare
  • piper alb

Citeste si: Rețetă Pui Shanghai. Exotic, crocant și savuros

MOD DE PREPARARE

Chiar dacă nu aveți la îndemână un ceaun așezat pe foc de lemne, ciorba de pește va ieși la fel de gustoasă și în bucătăria de acasă, fără prea mult efort, în doar 4 pași simpli.

reteta ciorba de peste

  1. Peştele trebuie curăţat și spălat în apă rece, tăiat felii şi lăsat la scurs într-o strecurătoare.
    Ceapa şi morcovul trebuie tăiate mărunt sau date pe răzătoare, apoi puse la fiert în circa 2 litri de apă, cu puţină sare, după gust. Lăsați legumele la fiert timp de 20 de minute. Peştele se fierbe în general foarte repede şi pentru a nu se sfărâma, trebuie scos şi acoperit cu o folie.
  2. Alegeți orezul şi spălați-l în 2-3 ape până observați că se va limpezi şi adăugați-l în ciorba de pește, lăsându-l la fiert timp de 15 minute.
  3. Roşiile trebuie opărite, decojite şi zdrobite cu ajutorul blenderului până obțineți un piure, pe care îl veți turna în ciorbă. Lăsați amestecul la fiert și spre final adăugați borşul bine fiert şi strecurat alături de leuştean.
  4. La final, puneți la fiert bucăţile de peşte, la foc mic, timp de 5-10 minute. Adăugați leuştean, după gust.

reteta ciorba de peste

Citeste si: Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase

Spre deosebire de ciorba clasică în care se folosește ca ingredient principal carnea, ciorba de pește rămâne la fel de gustoasă şi rece.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies