Leacurile traditionale cu usturoi s-au dovdit intotdeauna eficiente, mai ales in vremurile in care nu existau atatea medicamente sintetice.
Pe langa faptul ca indulceste usturoiul si il face mai usor de consumat, mierea de albine este plina de enzime, vitamine, minerale si antioxidanti care cresc efectul terapeutic acestui preparat.
Ingrediente:
- 250 g de usturoi zdrobit
- 350 g de miere
Mod de preparare
Usturoiul trebuie sa fie bio, iar mierea naturala, lichida. Se zdrobeste usturoiul si se pune intr-un borcan de sticla. Se adauga mierea de albine si se amesteca pana la omogenizare. Se pune capacul si se lasa la macerat o saptamana la loc intunecos. Se iau cate 3 linguri pe zi, cu 40 de minute inainte de mesele principale ale zilei. Se face o cura de 45 de zile si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 1 saptamana.
Sursa: lataifas.ro