Reteta negresa pufoasa! E gata in mai putin de o ora!


Reteta negresa pufoasa! E gata in mai putin de o ora!

Prajitura Negresa este una dintre cele mai prajiturile cel mai usor de facut. Este ieftina, rapida si pe placul celor mici dar si a celor mari.

 

INGREDIENTE Blat: 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.
Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao
Se amesteca toate ingredientele bine.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit. Reteta Negresa. Reteta pentru cea mai delicioasa prajitura negresa.
Sursa

INGREDIENTE Blat: 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1

praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.

Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao

Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit. Reteta Negresa. Reteta pentru cea mai delicioasa prajitura negresa.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

“Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Maria l-a cunoscut pe părintele Calistrat la Ierusalim! Enoriașa nu a putut uita, nici până în prezent, cuvintele pe care i le-a spus

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Inevitabil mă voi îngrăşa iar.” Răzvan Popescu a reușit să slăbească 45 de kilograme! Mesajul omului de radio, pentru oamenii care îl critică
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri