Reteta lui Chef Hadean: Spaghetti cu pancetta si ciuperci!


Ai spaghete si ciuperci in camara, pancetta in frigider? Ia uite ce reteta iti sugereaza Chef Adrian Hadean sa pregatesti!

"Pentru trei porţii generoase aveţi nevoie de 250-300 de grame de paste pe care le fierbeţi fie conform indicaţiilor de pe ambalaj, fie la ochi, după cum vă dictează pofta şi experienţa.

Pentru gustul meu, cantitatea optimă de sos atâta vreme cât mâncarea e caldă – aici se petrec multe buclucuri, în sensul că deşi sosul poate fi suficient cât e cald, odată ce se răceşte treaba se schimbă şi pastele devin seci- se face dintr-o lingură mare de creme fraiche – 55 de grame -care poate fi şi smântână acră cu 30% grăsime, nu mai slabă, 55 de grame de brânză fină de vaci şi 100 de mililitri din apa în care au fiert pastele.

Pentru a construi toată compoziţia e necesar să frigeţi 5-6 ciuperci champignon tăiate-n sferturi sau jumătăţi, într-o tigaie unsă şi fierbinte în care aţi rumenit înainte 100 de grame de pancetta cuburi. Lăsaţi pancetta în tigaie cât frigeţi ciupercile. Odată rumene toate, puneţi în tigaie brânza şi smântâna/creme fraiche. Adăugaţi apa de pe paste şi condimentaţi cu sare şi piper.

Puteţi să puneţi în tigaie şi câteva frunze de cimbru. Eu am pus şi mi-a plăcut. Adăugaţi pastele fierte şi o lingură de cepşoară tocată (cozi de arpagic), amestecaţi bine, luaţi tigaia de pe foc şi puneţi 2-3 linguri de parmezan dat prin răzătoarea fină. Sosul va adera bine şi repede la paste.

Pentru senzaţia de prospeţime am pus la urmă o lingură de cuburi de castravete. S-a dovedit a fi o idee bună (e important să fie mici, cu latura de 5-7 mm).

Acum, ce faceţi dacă vreţi mai mult sos? Daţi fuga la supermarket? Nu. Sunt şanse bune să fi cumpărat deja mai mult decât aveaţi nevoie pentru reţetă (de unde aţi luat o lingură de smântână au mai rămas cel puţin trei).

În tigaia în care aţi amestecat pastele cu sosul mai puneţi 30-40 de grame de pancetta la rumenit (merge şi fără, vă spun drept), puneţi o altă lingură de smântână, o lingură de brânză şi 3-4 linguri din apa de la paste, amestecaţi bine, lăsaţi să scadă pe foc mediu 3-5 minute şi gata sosul. Ca idee generală, dacă aveţi un sos pe bază de smântână dulce construiţi extra sos punând smântâna dulce în tigaie pe foc mic, eventual adăugând un gălbenuş dizolvat în apă de la paste (călduţă) odată ce aţi întrerupt fierberea acestuia. Dacă aveţi un sos pe bază de roşii, fie el şi cu carne, puteţi să-l lungiţi combinând roşii pasate, apă de pe paste şi mirodenii din sosul iniţial, tot pe foc mic/mediu. Sigur că în oricare dintre cele trei situaţii trebuie să vă bazaţi pe gust şi să nu vă îndepărtaţi de gustul pe care l-aţi ales iniţial pentru mâncarea voastră.

Nu uitaţi de sare şi piper", a scris Adi Hadean pe blog.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri