Reteta incredibila! Asa se face cea mai buna inghetata parfait din ingrediente naturale!

Reteta incredibila! Asa se face cea mai buna inghetata parfait din ingrediente naturale!

Reteta este foarte simpla si, daca ai preparat vreodata o bundinca, atunci sigur vei putea prepara si inghetata parfait.

 

Ce avem nevoie:
1 litru lapte
6 oua
6 pliclete zahar vanilat
500 g zahar
2 lingurite cafea ness
2 linguri cacao
4 linguri faina
O lingurita de unt
Optional, dulceata de capsuni
Preparare: Se separa galbenusurile si se fraca cu 250 de grame de zahar. ”Eu am obiceiul sa pun mai putin zahar in aceasta faza, pentru ca se amesteca mai repede”, da un pont baimareanca. Se adauga apoi faina putin cate putin si laptele, la fel, treptat. Se pune apoi la foc mic si se fierbe pana cand obtinem o pasta ingrosata si cu aspect sticlos.
Se lasa, apoi, la racit. Separat, albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul ramas, treptat. Compozitia se amesteca apoi cu pasta obtinuta din galbenusuri si lapte care s-a racit si se adauga untul. Se amesteca incet si se pune apoi in trei vase diferite, in parti egale, pentru a obtine trei arome diferite. Într-unul din vase se adauga cafeaua ness, in altul se adauga cacao si in altul, zaharul vanilat. Aromele pot fi inlocuite, dupa cum ne permite imaginatia.
Compozitiile se pun apoi, in straturi, intr-un alt vas mai mare. ”Pentru a nu se amesteca intre ele, se poate pune peste fiecare strat, un rand de dulceata. ”Eu am folosit dulceata de capsuni si rezultatul a fost delicios”, mai recomanda tanara. Se pune apoi la congelator pentru minim doua ore. Cea mai sigura metoda pentru ca straturile de inghetata sa nu se amestece intre ele este ca dupa ce primul strat a fost asezat in vasul mai mare, sa se dea la congelator pentru minim
o jumatate de ora. Operatiunea se repeta si dupa al doilea strat.
Sursa: Adevarul.ro

Ce avem nevoie:

1 litru lapte 
6 oua 
6 pliclete zahar vanilat 
500 g zahar 
2 lingurite cafea ness 
2 linguri cacao 
4 linguri faina 
O lingurita de unt 
Optional, dulceata de capsuni   

Preparare: Se separa galbenusurile si se fraca cu 250 de grame de zahar. ”Eu am obiceiul sa pun mai putin zahar in aceasta faza, pentru ca se amesteca mai repede”, da un pont baimareanca. Se adauga apoi faina putin cate putin si laptele, la fel, treptat. Se pune apoi la foc mic si se fierbe pana cand obtinem o pasta ingrosata si cu aspect sticlos. Se lasa, apoi, la racit. Separat, albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul ramas, treptat. Compozitia se amesteca apoi cu pasta obtinuta din galbenusuri si lapte care s-a racit si se adauga untul. Se amesteca incet si se pune apoi in trei vase diferite, in parti egale, pentru a obtine trei arome diferite. Într-unul din vase se adauga cafeaua ness, in altul se adauga cacao si in altul, zaharul vanilat. Aromele pot fi inlocuite, dupa cum ne permite imaginatia. 

Compozitiile se pun apoi, in straturi, intr-un alt vas mai mare. ”Pentru a nu se amesteca intre ele, se poate pune peste fiecare strat, un rand de dulceata. ”Eu am folosit dulceata de capsuni si rezultatul a fost delicios”, mai recomanda tanara. Se pune apoi la congelator pentru minim doua ore. Cea mai sigura metoda pentru ca straturile de inghetata sa nu se amestece intre ele este ca dupa ce primul strat a fost asezat in vasul mai mare, sa se dea la congelator pentru minim o jumatate de ora. Operatiunea se repeta si dupa al doilea strat. 

Sursa: Adevarul.ro

 

Citește și: Mesajul postat de Veronica după ce Ahmed a dat follow altor femei: „Nu am nevoie de un bărbat”. Concurenta de la „Casa iubirii” este total dezamăgită- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Oana Roman, mesaj direct către urmăritorii săi de pe rețelele de socializare, care obișnuiesc să îi lase comentarii negative! Vedeta TV nu reușește să îi înțeleagă: "Pentru mine asta este foarte important!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Noi informații ies la iveală despre decesul artistului Jubilant Sykes. Fiul cântărețului de operă, suspect în moartea tatălui său, se confrunta cu probleme grave, iar PROBELE de la fața locului arată DETALII ȘOCANTE: "Este vorba de o..."

Interviu eveniment, sâmbăta aceasta, de la 23:00, la "40 de întrebări cu Denise Rifai" Nicușor Dan, Președintele României, omul cu funcția cea mai înaltă în stat, este invitat să răspundă celor mai arzătoare întrebări, aflate pe buzele tuturor

Dorobanțu o invită pe Veronica în camera roșie, iar Ahmed fierbe de gelozie! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de joi, 11 decembrie, din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!