Reteta gustoasa de post, ca la mama acasa: gogosi cu cartofi!


Gogosile cu cartofi sunt o alternativa delicioasa la clasicele gogosi. In plus, sunt de post.

 

Ingrediente: 1/2 kg. cartofi, 5 linguri de faina, marmelada, ulei, zahar vanilat, putina sare
Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja; dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se zdrobesc. Dupa ce s-au racit se adauga faina, uleiul si sarea si se framnta un aluat ca de pine. Se intinde si se taie bucati ca pentru gogosi. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune 1 lingurita cu marmelada. Se taie apoi alte bucati de aluat, mai mici, care vor servi drept capac la cele in care s-a asezat marmelada. Cele doua bucati se lipesc apasandu-se roata cu degetele. Se mai lasa putin sa creasca, iar apoi se pun la prajit in ulei incins. Se scot cand sunt rumene, se pun pe un servet care absoarbe surplusul de ulei. Se servesc presarate cu zahar vanilat.
Sursa

Ingrediente: 1/2 kg. cartofi, 5 linguri de faina, marmelada, ulei, zahar vanilat, putina sare

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja; dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se zdrobesc. Dupa ce s-au racit se adauga faina, uleiul si sarea si se framnta un aluat ca de pine. Se intinde si se taie bucati ca pentru gogosi. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune 1 lingurita cu marmelada. Se taie apoi alte bucati de aluat, mai mici, care vor servi drept capac la cele in care s-a asezat marmelada. Cele doua bucati se lipesc apasandu-se roata cu degetele. Se mai lasa putin sa creasca, iar apoi se pun la prajit in ulei incins. Se scot cand sunt rumene, se pun pe un servet care absoarbe surplusul de ulei. Se servesc presarate cu zahar vanilat.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Pop, umilită de Ciprian Pian, fostul ei amant! Acesta nu a mai rezistat şi a atacat-o dur!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri