Reţetă gogoşi cu îngheţată! Sunt delicioase! Ţi se topesc în gură

Reţetă gogoşi cu îngheţată! Sunt delicioase! Ţi se topesc în gură
Reţetă gogoşi cu îngheţată! Sunt delicioase! Ţi se topesc în gură

Fiti creativi si preparati un desert unic cum ar fi aceste senzationale gogosi cu inghetata.

Ingrediente

500 g faina grau

100 g zahar

2 linguri smantana

1 lingura untura

sare

1 cub drojdie

apa calda

inghetata

30 g ciocolata

zahar pudra

Citeste si: Numărătoarea inversă a început! Doar 3 zile ne mai despart de Marea finală “Exatlon”! Duminica aceasta, la ora 20:00, „Exatlon” îşi va desemna cei doi câştigători, la feminin şi la masculin. Premiile, 50.000 de Euro, pentru fiecare dintre cele două catego

Mod de preparare

Pregatiti un bol incapator in care puneti mai intai faina. Peste faina adaugati smantana, zaharul, sarea si untura. Drojdia o sfaramati bucatele, o dizolvati in putina apa calduta si o turnati in bolul cu faina.

Adaugati in final si putin ulei si treceti la framantat aluatul pentru gogosi. Dupa ce ati framantat aluatul bine de tot il acoperiti cu un prosop curat si il puneti la dospit in jur de 1 ora. Pregatiti o planseta mai mare de lemn, o presarati cu putina faina si intindeti pe aceasta aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn.

Foaia pe care o intindeti trebuie sa fie groasa aproximativ cat un deget iar din aceasta, cu ajutorul unui pahar mai mare, decupati gogosile.


Puneti ulei in cantitate generoasa intr-un ceaun, il lasati sa se incinga bine si in el scufundati gogosile, cate 2-3.

Puneti putine gogosi la prajit odata intr-o cantitate mai mare de ulei pentru ca acestea se vor umfla si isi vor mari volumul si tocmai de aceea au nevoie de spatiu, pentru a nu sta lipite intre ele.


Cand sunt gata, le scoateti cu ajutorul unei palete si le asezati pe un servet de bucatarie pentru a-si lasa uleiul in exces.

Le lasati sa se raceasca bine si apoi le puteti servi.

Le pudrati cu putin zahar farin, le asezati cate 2 pe o farfurie pentru desert si deasupra lor puneti cate o portie generoasa de inghetata, cu aroma pe care o preferati.

Deasupra inghetatei puneti toping de ciocolata sau de caramel si puteti servi desertul.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop Urania. Previziuni astrale pentru perioada 8-14 iunie 2019. Clipe magice pentru 3 zodii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Cât costă pastrama de oaie și virșli, preparatele scoase la vânzare de sărbători, de către familia Sterp: „Am crescut cu ei.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies