Iata o reteta delicioasa, gata in 20 de minute, perfecta pentru a-ti satisface pofta de dulce.
Ingrediente:
380 g zahar
130 g cacao
un sfert de lingurita sare
2 cani miez de nuca, maruntit (prajit, asigura un plus de savoare)
3 albusuri, la temperatura camerei
2 linguri lapte condensat indulcit
2 lingurite esenta de vanilie
160 g fulgi nuca de cocos
100 g ciocolata, maruntita
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius.
Intr-un castron se amesteca zaharul, pudra de cacao si sarea. Se adauga nucile, albusurile, laptele si esenta de vanilie si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza nuca de cocos si ciocolata.
Se ia o tava intinsa si se tapeteaza cu hartie de copt. Compozitia se imparte cu o lingura in fursecuri mici, lasand 2 cm spatiu intre ele.
Se dau la cuptor 18-22 de minute, pana se intaresc pe margine. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa putin la racit, pana pot fi manevrate. Fursecurile se servesc caldute sau reci, dupa preferinta.
Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic pana la 5 zile.
Sursa