Reteta geniala de gem de mere si chilli! Te vei indragosti de reteta asta!

Reteta geniala de gem de mere si chilli! Te vei indragosti de reteta asta!
Reteta geniala de gem de mere si chilli! Te vei indragosti de reteta asta!

Daca ai cateva mere prin casa, le poti transforma intr-un gem delicios, cu un gust special.

 

Ingrediente
750g zahar
200ml suc de mere
2 stelute de anason
1 bat de scortisoara
1 lingurita de fulgi de chilli
800g mere
1 lamaie
25g rom
4 borcane cu capac
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Spala borcanele cu apa si sapun, clateste si pune la cuptor pentru a se usca si steriliza.
Pune zaharul, sucul de mere, anasonul, scrotisoara si fulgii de chilii intr-o tigaie mare la caldura ridicata. Lasa sa fiarba 10 minute, amestecand pana se ingroasa si devine aurie.
Curata de coaja si taie de merele in bucati, indepartand cotorul. Stoarce sucul de lamaie peste mere. Adauga merele in siropul preparat si lasa la fiert 30 de minute. Indeparteaza mirodeniile si adauga romul. Gemul este gata atunci cand pui o picatura pe o farfurie rece de la frigider. Daca se intareste, e ok.
Pune gemul in borcane cat este inca foarte fierbinte.
Curata gura borcanului si pune capacul. Intoarce borcanele invers timp de un minut.

Ingrediente

750g zahar
200ml suc de mere
2 stelute de anason
1 bat de scortisoara
1 lingurita de fulgi de chilli
800g mere 
1 lamaie
25g rom
4 borcane cu capac

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150 de grade.

Spala borcanele cu apa si sapun, clateste si pune la cuptor pentru a se usca si steriliza.

Pune zaharul, sucul de mere, anasonul, scrotisoara si fulgii de chilii intr-o tigaie mare la caldura ridicata. Lasa sa fiarba 10 minute, amestecand pana se ingroasa si devine aurie. 

Curata de coaja si taie de merele in bucati, indepartand cotorul. Stoarce sucul de lamaie peste mere. Adauga merele in siropul preparat si lasa la fiert 30 de minute.
Indeparteaza mirodeniile si adauga romul. Gemul este gata atunci cand pui o picatura pe o farfurie rece de la frigider. Daca se intareste, e ok.

Pune gemul in borcane cat este inca foarte fierbinte. Curata gura borcanului si pune capacul. Intoarce borcanele invers timp de un minut. 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies