Reteta geniala de gem de mere si chilli! Te vei indragosti de reteta asta!

Reteta geniala de gem de mere si chilli! Te vei indragosti de reteta asta!
Reteta geniala de gem de mere si chilli! Te vei indragosti de reteta asta!

Daca ai cateva mere prin casa, le poti transforma intr-un gem delicios, cu un gust special.

 

Ingrediente
750g zahar
200ml suc de mere
2 stelute de anason
1 bat de scortisoara
1 lingurita de fulgi de chilli
800g mere
1 lamaie
25g rom
4 borcane cu capac
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Spala borcanele cu apa si sapun, clateste si pune la cuptor pentru a se usca si steriliza.
Pune zaharul, sucul de mere, anasonul, scrotisoara si fulgii de chilii intr-o tigaie mare la caldura ridicata. Lasa sa fiarba 10 minute, amestecand pana se ingroasa si devine aurie.
Curata de coaja si taie de merele in bucati, indepartand cotorul. Stoarce sucul de lamaie peste mere. Adauga merele in siropul preparat si lasa la fiert 30 de minute. Indeparteaza mirodeniile si adauga romul. Gemul este gata atunci cand pui o picatura pe o farfurie rece de la frigider. Daca se intareste, e ok.
Pune gemul in borcane cat este inca foarte fierbinte.
Curata gura borcanului si pune capacul. Intoarce borcanele invers timp de un minut.

Ingrediente

750g zahar
200ml suc de mere
2 stelute de anason
1 bat de scortisoara
1 lingurita de fulgi de chilli
800g mere 
1 lamaie
25g rom
4 borcane cu capac

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150 de grade.

Spala borcanele cu apa si sapun, clateste si pune la cuptor pentru a se usca si steriliza.

Pune zaharul, sucul de mere, anasonul, scrotisoara si fulgii de chilii intr-o tigaie mare la caldura ridicata. Lasa sa fiarba 10 minute, amestecand pana se ingroasa si devine aurie. 

Curata de coaja si taie de merele in bucati, indepartand cotorul. Stoarce sucul de lamaie peste mere. Adauga merele in siropul preparat si lasa la fiert 30 de minute.
Indeparteaza mirodeniile si adauga romul. Gemul este gata atunci cand pui o picatura pe o farfurie rece de la frigider. Daca se intareste, e ok.

Pune gemul in borcane cat este inca foarte fierbinte. Curata gura borcanului si pune capacul. Intoarce borcanele invers timp de un minut. 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies