Reteta foarte sanatoasa: tarte vegane si raw cu lamaie si afine

Reteta foarte sanatoasa: tarte vegane si raw cu lamaie si afine
Reteta foarte sanatoasa: tarte vegane si raw cu lamaie si afine

Vrei sa prepari un desert sanatos si gustos? Incearca reteta asta delicioasa si vegana.

 

Ingrediente
200g migdale decojite
200g curmale fara samburi
60g fulgi de cocos
2 linguri ulei de cocos
300 g caju
1/4 cana sirop de agave
4 linguri ulei de cocos
4 linguri zeama de lamaie
2 linguri coaja de lamaie rasa
4 linguri frisca de cocos
1 mana afine proaspete
Mod de preparare
Adaugati primele 4 ingrediente intr-un blender performant si procesati pana ce se maruntesc.
Ungeti cu ulei de masline o forma pt tarte, dupa care puneti cerculete din hartie de copt in fiecare gaura din forma pentru a usura extragerea tartelor la final.
Puneti cate putin din aluatul obtinut in fiecare mini forma de tarta. Presati aluatul pe fundul formei si pe marginile ei. Puneti forma in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius si coaceti-o timp de 10 minute.
Dupa ce s-au copt/deshidratat, lasati-le la racorit si puneti-le in frigider, pana devin reci.
Pentru crema raw de lamaie puneti caju-ul, siropul de agave, uleiul de cocos, zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si frisca de cocos in blender si procesati pana obtineti o crema fina.
Folosind o lingura, adaugati crema in fiecare “cosulet” de aluat pentru a forma tartele. Decorati cu afine proaspete si serviti.
Sursa

Ingrediente

200g migdale decojite
200g curmale fara samburi
60g fulgi de cocos
2 linguri ulei de cocos
300 g caju
1/4 cana sirop de agave
4 linguri ulei de cocos
4 linguri zeama de lamaie
2 linguri coaja de lamaie rasa
4 linguri frisca de cocos
1 mana afine proaspete

Mod

de preparare

Adaugati primele 4 ingrediente intr-un blender performant si procesati pana ce se maruntesc.

Ungeti cu ulei de masline o forma pt tarte, dupa care puneti cerculete din hartie de copt in fiecare gaura din forma pentru a usura extragerea tartelor la final.

Puneti cate putin din aluatul obtinut in fiecare mini forma de tarta. Presati aluatul pe fundul formei si pe marginile ei.
Puneti forma in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius si coaceti-o timp de 10 minute.

Dupa ce s-au copt/deshidratat, lasati-le la racorit si puneti-le in frigider, pana devin reci.

Pentru crema raw de lamaie puneti caju-ul, siropul de agave, uleiul de cocos, zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si frisca de cocos in blender si procesati pana obtineti o crema fina.

Folosind o lingura, adaugati crema in fiecare “cosulet” de aluat pentru a forma tartele.
Decorati cu afine proaspete si serviti.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Denisa Coțolan a născut! Iancu Sterp a devenit tătic pentru prima dată și a postat prima imagine cu bebelușul

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Ce mesaj i-ar fi transmis Mălina Guler iubitului ei înainte să se stingă din viață. Ce s-ar fi întâmplat cu ea înainte de tragicul eveniment

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies