Reteta delicioasa: tarta cu zmeura si ganache de ciocolata fara coacere (fara zahar, fara unt, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)


Daca ai pofta de ceva bun, aceasta tarta se prepara in 25 de minute. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente
Blat
100 g miez de nuca
150 g curmale deshidratate fara samburi
100 g faina de cocos
15 g tarate de psyllium
50 g eritritol cu stevia
50-60 ml apa plata
Jeleu de zmeura
200 g zmeura proaspata
40 g eritritol cu stevia
5 foi gelatina
Ganache de ciocolata
50 g cacao cu continut redus de grasime
60 g eritritol cu stevia
15 g lapte praf degresat
120 ml lapte 0.1% grasime
30 g ulei de cocos
10 picaturi indulcitor lichid cu stevia cu aroma de caramel
Blat
Intr-un blender, maruntim miezul de nuca pana la consistenta unei faini. Adaugam ingredientele ramase si blenduim totul pana la omogenizare.
Tapetam o forma de tarta cu folie alimentara, rasturnam compozitia obtinuta anterior si o presam cu mainile pana cand obtinem un blat uniform.
Punem forma in frigider si incepem sa facem jeleul de zmeura.
Jeleu de zmeura
Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
Combinam zmeura cu eritritolul intr-o craticioara. Incalzim amestecul la foc mic, amestecand continuu, pana la dizolvarea completa a eritritolului. Zdrobim zmeura, luam cratita de pe foc, adaugam gelatina si amestecam compozitia pentru a o dizolva.
Asteptam ca jeleul sa se raceasca, dupa care il turnam in crusta de tarta preparata anterior. Punem forma inapoi in frigider si incepem prepararea ganache-ului.
Ganache de ciocolata
Amestecam cacaoa cu eritritolul si laptele praf intr-un bol mai adanc. Uleiul de cocos il topim in cuptorul cu microunde. Pentru ca uleiul de cocos este in stare solida, eu obisnuiesc sa tai bucati mai mari pe care le topesc si dupa masor cantitatea de care am nevoie. Restul de ulei se poate turna inapoi in ambalaj. Incercati sa gasiti ulei extravirgin presat la rece, pentru ca este cel mai calitativ.
Turnam laptele si indulcitorul lichid peste compozitia de cacao si mixam totul timp de un minut. Adaugam uleiul de cocos si mixam ganache-ul pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie cremoasa si bogata.
Scoatem forma din frigider, turnam ganache-ul si il nivelam. Va recomand sa folositi o spatula din silicon pentru aceasta etapa, pentru ca in acest fel veti lucra mult mai usor cu ganache-ul.
Punem tarta in frigider si o lasam acolo timp de 8 ore.
Portionam tarta si aceasta este gata de servire. Enjoy!
Citeste mai multe retete delicioase pe DulciurileNuIngrasa.ro si pe pagina de Facebook, AICI.

Ingrediente

Blat

100 g miez de nuca
150 g curmale deshidratate fara samburi
100 g faina de cocos
15 g tarate de psyllium
50 g eritritol cu stevia
50-60 ml apa plata

Jeleu de zmeura

200 g zmeura proaspata
40 g eritritol cu stevia
5 foi gelatina

Ganache de ciocolata

50 g cacao cu continut redus de grasime
60 g eritritol cu stevia
15 g lapte praf degresat
120 ml lapte 0.1% grasime
30 g ulei de cocos
10 picaturi indulcitor lichid cu stevia cu aroma de caramel

Blat

Intr-un blender, maruntim miezul de nuca pana la consistenta unei faini. Adaugam ingredientele ramase si blenduim totul pana la omogenizare.

Tapetam o forma de tarta cu folie alimentara, rasturnam compozitia obtinuta anterior si o presam cu mainile pana cand obtinem un blat uniform.

Punem forma in frigider si incepem sa facem jeleul de zmeura.

Jeleu de zmeura

Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.

Combinam zmeura cu eritritolul intr-o craticioara. Incalzim amestecul la foc mic, amestecand continuu, pana la dizolvarea completa a eritritolului. Zdrobim zmeura, luam cratita de pe foc, adaugam gelatina si amestecam compozitia pentru a o dizolva.

Asteptam ca jeleul sa se raceasca, dupa care il turnam in crusta de tarta preparata anterior. Punem forma inapoi in frigider si incepem prepararea ganache-ului.

Ganache de ciocolata

Amestecam cacaoa cu eritritolul si laptele praf intr-un bol mai adanc. Uleiul de cocos il topim in cuptorul cu microunde. Pentru ca uleiul de cocos este in stare solida, eu obisnuiesc sa tai bucati mai mari pe care le topesc si dupa masor cantitatea de care am nevoie. Restul de ulei se poate turna inapoi in ambalaj. Incercati sa gasiti ulei extravirgin presat la rece, pentru ca este cel mai calitativ.

Turnam laptele si indulcitorul lichid peste compozitia de cacao si mixam totul timp de un minut. Adaugam uleiul de cocos si mixam ganache-ul pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie cremoasa si bogata.

Scoatem forma din frigider, turnam ganache-ul si il nivelam. Va recomand sa folositi o spatula din silicon pentru aceasta etapa, pentru ca in acest fel veti lucra mult mai usor cu ganache-ul.

Punem tarta in frigider si o lasam acolo timp de 8 ore.

Portionam tarta si aceasta este gata de servire. Enjoy!

Citeste mai multe retete delicioase pe DulciurileNuIngrasa.ro si pe pagina de Facebook, AICI.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Schimb de replici halucinant! Ligi și Philip și-au declarat din nou război: "Nasoalo, operato". De unde a pornit totul?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri