Ti-e pofta de o inghetata racoritoare dar tii la silueta si la sanatate?
Cea mai buna metoda se te asiguri ca ce mananci contine doar ingrediente de calitate, e sa-ti prepari singur.
Ingrediente crusta:
1/4 cupa faina de migdale
1/4 cupa faina de nuca de cocos
3 curmale inmuiate, fara samburi
1/2 lingura ulei de cocos
1/2 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare de mare
Umplutura:
1 cupa afine proaspete
zeama de la o jumatate de lamaie
1 linguritta coaja de lamaie
Baza de inghetata:
10-12 cuburi de lapte cocos congelat (se pot congela cu o seara inainte in tavi de cuburi gheata)
1/4 cupa caju
2-3 curmale moi, fara samburi
1 lingurita vanilie
Sare de mare
2 cuburi de gheata (optional)
Preparare
1.
2. Intre timp, se adauga ingredientele pentru umplutura intr-o craticioara neacoperita la foc mediu.
Se amesteca din cand in cand timp de 10 minute, pana cand afinele sunt moi. Apoi se ia de pe foc.3. Amesteca toate ingredientele pentru inghetata in blender la viteza mare pana amestecul devine inghetata consistenta si nu exista bucati inghetate ramase. Se toarna intr-un pahar sau vas ceramic. Adauga apoi 1/2– 3/4 din bucatile de crusta, iar restul le poti pune deasupra.
Sursa: www.doctorulzilei.ro