Reteta delicioasa si sanatoasa de inghetata fara zahar si gluten!


Ti-e pofta de o inghetata racoritoare dar tii la silueta si la sanatate?

Cea mai buna metoda se te asiguri ca ce mananci contine doar ingrediente de calitate, e sa-ti prepari singur.

Ingrediente crusta:

1/4 cupa faina de migdale
1/4 cupa faina de nuca de cocos
3 curmale inmuiate, fara samburi
1/2 lingura ulei de cocos
1/2 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare de mare

Umplutura:

1 cupa afine proaspete
zeama de la o jumatate de lamaie
1 linguritta coaja de lamaie
Baza de inghetata:
10-12 cuburi de lapte cocos congelat (se pot congela cu o seara inainte in tavi de cuburi gheata)
1/4 cupa caju
2-3 curmale moi, fara samburi
1 lingurita vanilie
Sare de mare
2 cuburi de gheata (optional)

Preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 350˚F. Pune toate ingredientele pentru crusta impreuna in blender si proceseaza-le pana obtii o pasta solida. Se unge un pahar mic sau un vas ceramica termorezistent si se pune in el amestecul pentru a face crusta. Coace in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute. Se lasa sa se raceasca si se rupe in bucati mici, care se vor adauga la inghetata.

2. Intre timp, se adauga ingredientele pentru umplutura intr-o craticioara neacoperita la foc mediu. Se amesteca din cand in cand timp de 10 minute, pana cand afinele sunt moi. Apoi se ia de pe foc.

3. Amesteca toate ingredientele pentru inghetata in blender la viteza mare pana amestecul devine inghetata consistenta si nu exista bucati inghetate ramase. Se toarna intr-un pahar sau vas ceramic. Adauga apoi 1/2– 3/4 din bucatile de crusta, iar restul le poti pune deasupra.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Roxana de la Puterea dragostei, în stare de șoc după ce a fost lovită de Manuela! Cum a apărut în emisiune

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri