Reteta delicioasa de turta cu julfa! Aceste este desertul perfect de Craciun!


Cunoscute sub denumirea de ”Pelincile Domnului”, ”Pelincile lui Hristos” sau ”Scutecele lui Iisus”, turtele cu julfa sunt vestite in zona Moldovei, fiind pregatite de gospodine in Ajunul Craciunului, vestind, astfel, Nasterea Domnului.

 

Ingrediente
Seminte de canepa
1 kg faina
600 g zahar
500 g zahar vanilat
2 plicuri sare
Mod de preparare
Samanta uscata de canepa (julfa) se piseaza intr-o piua, asemenea graului folosit la coliva, sau se marunteste cu robotul de bucatarie, dupa care se fierbe in apa, adaugand zaharul. Spuma care se ridica la suprafata se colecteaza si se pune intre foile inmuiate la randul lor cu siropul pregatit anterior. Pe un platou se presara zahar, coaja de lamaie rasa si esenta, se pune prima turta, apoi se adauga julfa. Prajitura se face cu 20-25 de foi intre care se aseaza umplutura. Se lasa cateva ore la insiropat, inainte de a fi consumata.
Sursa

Ingrediente

Seminte de canepa
1 kg faina
600 g zahar
500 g zahar vanilat
2 plicuri sare

Mod de preparare

Samanta uscata de canepa (julfa) se piseaza intr-o piua, asemenea graului folosit la coliva, sau se marunteste cu robotul de bucatarie, dupa care se fierbe in apa, adaugand zaharul. Spuma care se ridica la suprafata se colecteaza si se pune intre foile inmuiate la randul lor cu siropul pregatit anterior. Pe un platou se presara zahar, coaja de lamaie rasa si esenta, se pune prima turta, apoi se adauga julfa. Prajitura se face cu 20-25 de foi intre care se aseaza umplutura. Se lasa cateva ore la insiropat, inainte de a fi consumata.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Incredibil, în ce stare se afla Emi Pian cu puţin timp înainte să moară! Ce a postat pe facebook?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri