Cunoscute sub denumirea de ”Pelincile Domnului”, ”Pelincile lui Hristos” sau ”Scutecele lui Iisus”, turtele cu julfa sunt vestite in zona Moldovei, fiind pregatite de gospodine in Ajunul Craciunului, vestind, astfel, Nasterea Domnului.
Ingrediente
Seminte de canepa
1 kg faina
600 g zahar
500 g zahar vanilat
2 plicuri sare
Mod de preparare
Samanta uscata de canepa (julfa) se piseaza intr-o piua, asemenea graului folosit la coliva, sau se marunteste cu robotul de bucatarie, dupa care se fierbe in apa, adaugand zaharul.
Spuma care se ridica la suprafata se colecteaza si se pune intre foile inmuiate la randul lor cu siropul pregatit anterior. Pe un platou se presara zahar, coaja de lamaie rasa si esenta, se pune prima turta, apoi se adauga julfa. Prajitura se face cu 20-25 de foi intre care se aseaza umplutura. Se lasa cateva ore la insiropat, inainte de a fi consumata.
Sursa
Ingrediente
Seminte de canepa
1 kg faina
600 g zahar
500 g zahar vanilat
2 plicuri sare
Mod de preparare
Samanta
uscata de canepa (julfa) se piseaza intr-o piua, asemenea graului folosit la coliva, sau se marunteste cu robotul de bucatarie, dupa care se fierbe in apa, adaugand zaharul. Spuma care se ridica la suprafata se colecteaza si se pune intre foile inmuiate la randul lor cu siropul pregatit anterior. Pe un platou se presara zahar, coaja de lamaie rasa si esenta, se pune prima turta, apoi se adauga julfa. Prajitura se face cu 20-25 de foi intre care se aseaza umplutura.
Se lasa cateva ore la insiropat, inainte de a fi consumata.
Sursa