Reteta delicioasa de sabatori: omuleti din turta dulce! Uite cum se prepara!


Aceasta reteta este perfecta pentru intreaga familie si se prepara foarte repede.

 

Ingrediente
600g faina
Jumatate lingurita de sare
Jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura ghimbir ras
Jumatate de lingurita scortisoara
Jumatate de lingurita nucsoara macinata
200g unt nesarat, lasat la inmuiat
200g de zahar brun
150g sirop de zahar
1 ou, plus doua galbenusuri de ou
250g de zahar pudra
1 albus de ou
Jumatate de lingurita de suc de lamaie
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Amesteca faina, sarea, bicarbonatul si mirodeniile intr-un vas mare.
2. Intr-un vas separat, bate cu mixerul electric untul, zaharul si siropul de zahar. Adauga oul si galbenusurile de ou pe rand, amestecand bine de fiecare data.
3. Adauga faina in amestec si imparte apoi aluatul obtinut in doua parti. Impacheteaza in folie alimentara si lasa la frigider timp de 30 de minute sau peste noapte.
4. Scoate de la frigider si lasa sa se inmoaie usor. Ruleaza aluatul pana cand are grosimea unei monede si taie biscuiti cu ajutorul formelor pentru biscuiti.
5. Pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace timp de 10-15 minute, pana cand biscuitii devin aurii. Lasa la racit.
6. Prepara glazura punand un albul de ou intr-un vas si adaugand zaharul pudra treptat, pana cand obtii o pasta. Adauga sucul de lamaie si amesteca bine. Decoreaza biscuitii.
Sursa

Ingrediente

600g faina
Jumatate lingurita de sare
Jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura ghimbir ras
Jumatate de lingurita scortisoara
Jumatate de lingurita nucsoara macinata
200g unt nesarat, lasat la inmuiat
200g de zahar brun
150g sirop de zahar
1 ou, plus doua galbenusuri de ou
250g de zahar pudra
1 albus de ou
Jumatate de lingurita de suc de lamaie

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Amesteca faina, sarea, bicarbonatul si mirodeniile intr-un vas mare.

2. Intr-un vas separat, bate cu mixerul electric untul, zaharul si siropul de zahar. Adauga oul si galbenusurile de ou pe rand, amestecand bine de fiecare data. 

3. Adauga faina in amestec si imparte apoi aluatul obtinut in doua parti. Impacheteaza in folie alimentara si lasa la frigider timp de 30 de minute sau peste noapte.

4. Scoate de la frigider si lasa sa se inmoaie usor. Ruleaza aluatul pana cand are grosimea unei monede si taie biscuiti cu ajutorul formelor pentru biscuiti. 

5. Pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace timp de 10-15 minute, pana cand biscuitii devin aurii. Lasa la racit. 

6. Prepara glazura punand un albul de ou intr-un vas si adaugand zaharul pudra treptat, pana cand obtii o pasta. Adauga sucul de lamaie si amesteca bine. Decoreaza biscuitii.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri