Reteta delicioasa de rosii coapte cu ou! Perfecte pentru aceasta vara!


Aceasta reteta de rosii coapte poate fi consumata ca aperitiv si ca atare.

 

Ingrediente
6 rosii mari, 30g parmezan ras, un praf de piper, 1/2 lingurita sare, 1/2 legatura patrunjel, 1 catel usturoi, 120ml+2 linguri ulei de masline, 1 salata verde mare, 12 felii pancetta tocata, 6 oua
Metoda de preparare
Gateste pancetta in 2 linguri de ulei incins, pe foc mediu, pana cand bucatile de pancetta se rumenesc. Scoate-le pe servetele de hartie. Pastreaza grasimea scursa in tigaie.
Curata frunzele de salata de codita tare si rupe-le in bucati. Pastreaza un sfert din ele, iar restul paseaza-le impreuna cu usturoiul, patrunjelul, 1/4 lingurita sare, piper si parmezanul intr-un robot de bucatarie. Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi pana cand totul se omogenizeaza.
Incinge cuptorul la 200C si pune gratarul in partea de sus.
Taie un capac la fiecare rosie si scobeste interiorul de pulpa si seminte.
Aseaza rosiile intr-un vas de copt si pune in fiecare cate o lingura din sosul pregatit mai devreme din salata.
Sparge in fiecare rosie cate un ou si condimenteaza cu sare si piper.
Coace rosiile umplute cu ou timp de 18-22 minute, pana cand albusul e intrait, iar galmenusul e inca moale.
Intre timp, incalzeste din nou grasimea din tigaie, adauga frunzele de salata pastrate si coditele ramase, cu 1/4 lingurita sare si putin piper, si gateste-le pana cand se inmoaie. Adauga pancetta si imparte amestecul in farfurii.
Serveste cu rosiile coapte umplute cu ou.
Sursa

Ingrediente

6 rosii mari, 30g parmezan ras, un praf de piper, 1/2 lingurita sare, 1/2 legatura patrunjel, 1 catel usturoi, 120ml+2 linguri ulei de masline, 1 salata verde mare, 12 felii pancetta tocata, 6 oua

Metoda de preparare

Gateste pancetta in 2 linguri de ulei incins, pe foc mediu, pana cand bucatile de pancetta se rumenesc. Scoate-le pe servetele de hartie. Pastreaza grasimea scursa in tigaie.

Curata frunzele de salata de codita tare si rupe-le in bucati. Pastreaza un sfert din ele, iar restul paseaza-le impreuna cu usturoiul, patrunjelul, 1/4 lingurita sare, piper si parmezanul intr-un robot de bucatarie. Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi pana cand totul se omogenizeaza.

Incinge cuptorul la 200C si pune gratarul in partea de sus.

Taie un capac la fiecare rosie si scobeste interiorul de pulpa si seminte.

Aseaza rosiile intr-un vas de copt si pune in fiecare cate o lingura din sosul pregatit mai devreme din salata.

Sparge in fiecare rosie cate un ou si condimenteaza cu sare si piper.

Coace rosiile umplute cu ou timp de 18-22 minute, pana cand albusul e intrait, iar galmenusul e inca moale.

Intre timp, incalzeste din nou grasimea din tigaie, adauga frunzele de salata pastrate si coditele ramase, cu 1/4 lingurita sare si putin piper, si gateste-le pana cand se inmoaie. Adauga pancetta si imparte amestecul in farfurii.

Serveste cu rosiile coapte umplute cu ou. 

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ella de la Puterea dragostei, adevărul dureros despre părinții săi! De ce nu i-a vizitat în ultimele săptămâni

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri