Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?

Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?
Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?

Chef Traian Galleguillos a pregatit o reteta pentru toate gusturile.

 

Ingrediente
1 kg cartofi
300 g faina
1 ou
Un varf cutit sare, piper măcinat si nucşoara
Faina pentru pudrat
Mod de preparare
Cartofii in coaja se spală  foarte bine sub jetul de apa si se fierb in apa cu sare.
Se scot din apa si se lăsa la răcit, se curata de coja se dau prin masina de tocat sau prin razatoarea mica, se formeaza o gramajoara de cartofi, iar in mijloc facem o gaura in care vom adauga un ou, sare, piper, nucşoara si usor cate usor faina cernuta.
Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina.
Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi  cam de un deget grosime, care se vor taia in bucati mai mici cu cutitul, presaram faina, pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava. Vom continua pana la terminarea compoziţiei.
Gnocchi nu vor fi inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina;
Eu ii congelez asa cu tava iar peste 30'  ii pun in pungute portionati la 160-180 de grame, in pungi de plastic la congelator si ii pregatesc cand
am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute.
Cel mai usor ne dam seama ca sunt fierţi cand încep sa se ridice la suprafaţa dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri.
OBS: Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii  cu coaja rosii, nu sunt atât de fainosi ca alte tipuri.
Sos cu bacon, caşcaval si nuca
Ingrediente
160 gr sunca
150
ml smântână de gătit
150 caşcaval ras
Mod de preparare
Intr-o oala, punem la fiert 1l de apa cu putina sare, între timp pana începe sa fiarbă apa pregătim sosul.
Se trage in tigaie bacon-ul feliat, se toarnă putina smântână, se asezoneaza cu putina sare si putin piper. Reincalziti  sosul după 2 minute cand aţi pus gnocchi la fiert.
Cand apa a dat clocot, cu grija, turnaţi gnocchi in apa si aşteptaţi preţ de 3 minute cand încep sa se ridice la suprafaţa, după aceea in tigaia care este pe foc si fierbe cu sosul.
Trageti putin in tigaie, adăugaţi caşcavalul ras si asezonati cu piper. Aţi reuşit, foarte bine, puneţi in farfurie si peste presăraţi nişte miez de nuca copt.

Ingrediente

1 kg cartofi
300 g faina
1 ou
Un varf cutit sare, piper măcinat si nucşoara
Faina pentru pudrat

Mod de preparare

Cartofii in coaja se spală  foarte bine sub jetul de apa si se fierb in apa cu sare.

Se scot din apa si se lăsa la răcit, se curata de coja se dau prin masina de tocat sau prin razatoarea mica, se formeaza o gramajoara de cartofi, iar in mijloc facem o gaura in care vom adauga un ou, sare,

piper, nucşoara si usor cate usor faina cernuta.  

Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina.

Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi  cam de un deget grosime, care se vor taia in bucati mai mici cu cutitul, presaram faina, pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava. Vom continua pana la terminarea compoziţiei.Gnocchi nu vor fi inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina; 

Eu ii congelez asa cu tava iar peste 30'  ii pun in pungute portionati la 160-180 de grame, in pungi de plastic la congelator si ii pregatesc cand am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute.

Cel mai usor ne dam seama ca sunt fierţi cand încep sa se ridice la suprafaţa dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri.

OBS: Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii  cu coaja rosii, nu sunt atât de fainosi ca alte tipuri.

Sos cu bacon, caşcaval si nuca

Ingrediente


160 gr sunca 
150 ml smântână de gătit
150 caşcaval ras

Mod de preparare

Intr-o oala, punem la fiert 1l de apa cu putina sare, între timp pana începe sa fiarbă apa pregătim sosul.Se trage in tigaie bacon-ul feliat, se toarnă putina smântână, se asezoneaza cu putina sare si putin piper. Reincalziti  sosul după 2 minute cand aţi pus gnocchi la fiert.

Cand apa a dat clocot, cu grija, turnaţi gnocchi in apa si aşteptaţi preţ de 3 minute cand încep sa se ridice la suprafaţa, după aceea in tigaia care este pe foc si fierbe cu sosul.

Trageti putin in tigaie, adăugaţi caşcavalul ras si asezonati cu piper. Aţi reuşit, foarte bine, puneţi in farfurie si peste presăraţi nişte miez de nuca copt.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Mama lui Dan Petrescu a murit! Femeia de 91 de ani se afla de câteva săptămâni în comă indusă- kanald.ro

Citește și: Ea este asistenta din Iași care s-a stins din viață la 47 de ani. Moartea Ștefanei a frânt inimile celor care au cunoscut-o: "Drum lin către îngeri, suflet bun"- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată viața Adrianei Bahmuțeanu atunci când nu este la procese? Vedeta spune ce face de zi cu zi. „Nu mai am timp de altceva decât de această poveste care mănâncă timpul.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Experiența care a marcat-o pe Carmen Tănase. Marea doamnă a teatrului românesc a dezvăluit totul: "După trei ore în care a aruncat un top de hârtie la gunoi"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Andrei a invitat-o pe Laura în camera roșie! Incredibil cum au reacționat Sorin și Veronica la imaginile cu cei doi! „Se va înfiripa ceva”

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies