Reteta delicioasa: cartofi acordeon cu usturoi!

Reteta delicioasa: cartofi acordeon cu usturoi!

Un pranz delicios, care nu necesita prea multa indemanare, din ingrediente simple, dar extrem de aromate.

 

Ingrediente:
500 g cartofi mici
60 ml ulei de masline
2 linguri unt topit
2 capatani de usturoi, taiate in jumatate
cateva fire de patrunjel, maruntite
o jumatate de lamaie, taiata in sferturi
5-6 crengute de cimbru
un sfert de lingurita de sare
o jumatate de lingurita piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se spala bine, in coaja, apoi se taie felii grosute, fara a atinge insa cu lama blatul de lucru. (Cartofii trebuie sa capete forma unui “acordeon”.)
Cartofii se asaza intr-o tava adanca. Folosind o pensula, se ung cu ulei de masline si cu untul topit. Usturoiul si bucatile de lamaie se pun in tava. Peste cartofi se asaza cimbrul, iar deasupra se presara patrunjelul maruntit, avand grija sa patrunda intre taieturile cartofilor. Se adauga sare si piper.
Cartofii se dau la cuptor o ora. La jumatatea timpului de coacere se stropesc cu uleiul lasat in tava.
Se servesc calzi, cu usturoi copt.
Sursa: feellikecooking.ro

Ingrediente:

500 g cartofi mici
60 ml ulei de masline
2 linguri unt topit
2 capatani de usturoi, taiate in jumatate
cateva fire de patrunjel, maruntite
o jumatate de lamaie, taiata in sferturi
5-6 crengute de cimbru
un sfert de lingurita de sare
o jumatate de lingurita piper negru, proaspat macinat

Mod

de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se spala bine, in coaja, apoi se taie felii grosute, fara a atinge insa cu lama blatul de lucru. (Cartofii trebuie sa capete forma unui “acordeon”.)

Cartofii se asaza intr-o tava adanca. Folosind o pensula, se ung cu ulei de masline si cu untul topit. Usturoiul si bucatile de lamaie se pun in tava. Peste cartofi se asaza cimbrul, iar deasupra se presara patrunjelul maruntit, avand grija sa patrunda intre taieturile cartofilor. Se adauga sare si piper.

Cartofii se dau la cuptor o ora. La jumatatea timpului de coacere se stropesc cu uleiul lasat in tava.

Se servesc calzi, cu usturoi copt.

Sursa: feellikecooking.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Florin Zamfirescu, amintiri din copilărie, în perioada sărbătorilor. Cum arăta bradul de acasă și care e imaginea părinților: “În orice casă era un pom și o poză despre Nașterea Mântuitorului.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Codin Maticiuc, declarații despre vacanța din Laponia, în care pleacă înainte de Crăciun. De ce a mărturisit actorul că este prima și ultima dată când va mai merge în această locație: „Merg cu forța.”

„Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, a doua ediție specială de Crăciun, pe 25 decembrie

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan