Daca ai pofta de un desert decadent si gustos, iti recomandam o reteta a lui Adi Hadean.
Pentru o tava cu diametrul de 25 de centimetri am folosit 280 de grame de ciocolata neagra, 280 de grame de zahar, 280 de grame de unt, 100 de grame de faina, trei oua mari, doua plicuri de zahar vanilat Bourbon, 50 de grame de cacao, 150 de grame de ciocolata cu lapte (alba si neagra), 120 de grame de magiun.
Mai intai am aprins focul in cuptor (180 grade Celsius) si am uns tava cu unt.
Am rupt ciocolata cu 70% cacao in bucati si am pus-o la topit impreuna cu untul. Am folosit o cratita cu fund dublu. Puteti face asta pe baie de aburi.
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat.
Am batut zaharul cu ouale pana am obtinut o spuma nu prea tare.
Am facut amestecul de faina si cacao.
Am maruntit ciocolata cu lapte.
Am amestecat ciocolat topita cu untul (lasate la racit) cu spuma de ou si zahar apoi am incorporat in compozitie ametecul de fina si cacao.
Am adaugat si ciocolata maruntita.
Am turnat compozitia in tava si am us magiunul din loc in loc, acoperindu-l cu compozitie.
Am copt prajitura 25-27 de minute.
Am lasat-o sa se raceasca inainte de a o taia.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Sursa: adihadean.ro