Reteta delicioasa a acestei toamne: tarta cu pere si migdale!

Reteta delicioasa a acestei toamne: tarta cu pere si migdale!
Reteta delicioasa a acestei toamne: tarta cu pere si migdale!

Pentru ca este sezonul perelor, ne-am gandit sa-ti oferim o reteta delicioasa de tarta.

 

Ingrediente:
125 gr. unt
2 oua
3 linguri gem de caise
300 ml vin alb
200 gr. migdale fara coaja
4 pere curatate
225 gr. zahar
370 gr. aluat de tarta congelat
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 170 Celsius.
Punem intr-o tava rotunda aluatul pentru tarta si il lasam la rece timp de 15 min. Apoi introducem tava la cuptor pentru 20-25 min. pentru ca aluatul sa se coaca. Intre timp, pregatim perele, pe care le punem pe foc un vas in care am adaugat 300 ml apa, 75 gr. zahar si vinul. Le lasam sa fiarba timp de 25 min., pana cand fructele s-au inmuiat. Urmatorul pas este sa feliem perele, indepartand mijlocul cu seminte.
Batem untul impreuna cu ouale si zaharul ramas, peste care adaugam migdalele maruntite intr-un robot de bucatarie. Asezam acest aluat in coaja de tarta, apoi ornam cu feliile de pere. Tarta este aproape gata, tot ce trebuie sa mai facem este sa o introducem la cuptor pentru inca 30 min., pana cand amestecul de migdale se rumeneste, timp in care vom incalzi usor gemul de caise cu care vom unge tarta la 5 min.
dupa ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

Ingrediente:

125 gr. unt
2 oua
3 linguri gem de caise
300 ml vin alb
200 gr. migdale fara coaja
4 pere curatate
225 gr. zahar
370 gr. aluat de tarta congelat

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 170 Celsius. Punem intr-o tava rotunda aluatul pentru tarta si il lasam la rece timp de 15 min.

Apoi introducem tava la cuptor pentru 20-25 min. pentru ca aluatul sa se coaca. Intre timp, pregatim perele, pe care le punem pe foc un vas in care am adaugat 300 ml apa, 75 gr. zahar si vinul. Le lasam sa fiarba timp de 25 min., pana cand fructele s-au inmuiat. Urmatorul pas este sa feliem perele, indepartand mijlocul cu seminte. 

Batem untul impreuna cu ouale si zaharul ramas, peste care adaugam migdalele maruntite intr-un robot de bucatarie.
Asezam acest aluat in coaja de tarta, apoi ornam cu feliile de pere. Tarta este aproape gata, tot ce trebuie sa mai facem este sa o introducem la cuptor pentru inca 30 min., pana cand amestecul de migdale se rumeneste, timp in care vom incalzi usor gemul de caise cu care vom unge tarta la 5 min. dupa ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

3 semne zodiacale atrag abundența financiară în viața lor, la sfârșitul lunii mai 2025

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Ce maestru al fanteziilor e George Simion! Detaliul kinky neobservat din dormitorul lui și al Ilincăi

„Subcarpați pe repeat? Află ce hituri are noul președinte al României în playlist

VIDEO Veronica spune despre Naomi că este plictisitoare. Fetele din casă observă că tânăra ar fi făcut-o intenționat. „Când mă simțeam prost, ea s-a dus la băieți și mă vorbea, așa că i-am întors-o.”

Tradiții și obiceiuri de Sf. Constantin și Elena, 21 mai: Ce nu este bine să faci în această zi

Mămica a doi copii, răpită din fața casei și abandonată într-o mașină în flăcări. Mesajele cumplite pe care le-a primit soțul de la răpitori


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies