Reteta decadenta de tort cu ciocolata! Uite ce usor se prepara!


Daca ai pofta de un desert la care sa te gandesti toata saptamana, incearca acest tort!

 

Ingrediente
500g ciocolata neagra, rupta in patratele
250g unt nesarat, taiat in cuburi
4 linguri de rom sau brandy
8 oua mari
100g zahar
Ciocolata ondulata pentru decor
Violete cristalizate pentru decor
Frisca sau iaurt grecesc pentru a servi
Pentru ganaj
250g ciocolata neagra, taiata in patratele
Ai nevoie si de o forma pentru tort cu diametrul de 20 de centimetri, tapetata cu hartie de copt.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Topeste ciocolata neagra, untul si romul intr-un vas rezistent la caldura sau la bain-marie.
2. Intre timp, pune ouale si zaharul intr-un vas mare si bate cu un mixer electric timp de cinci minute. Pune ciocolata topita in amestec. Bate din nou.
3. Adauga amestecul in tava si coace pentru 10 minute. Ia de pe foc si raceste timp de 30 de minute inainte de a pune la frigider si a raci pentru cateva ore.
4. Pentru ganaj, pune ciocolata intr-un vas rezistent la caldura impreuna cu 100ml de apa. Amesteca incontinuu pana cand se topeste. Adauga peste blatul rece. Pune ciocolata ondulata si presara violetele.
5. Pentru a servi, taie in portii mici cu un cutit fierbinte si uscat si pune alaturi frisca sau iaurt grecesc.
Sursa

Ingrediente

500g ciocolata neagra, rupta in patratele
250g unt nesarat, taiat in cuburi
4 linguri de rom sau brandy
8 oua mari
100g zahar
Ciocolata ondulata pentru decor
Violete cristalizate pentru decor
Frisca sau iaurt grecesc pentru a servi

Pentru ganaj

250g ciocolata neagra, taiata in patratele

Ai nevoie si de o forma pentru tort cu diametrul de 20 de centimetri, tapetata cu hartie de copt.

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Topeste ciocolata neagra, untul si romul intr-un vas rezistent la caldura sau la bain-marie.

2. Intre timp, pune ouale si zaharul intr-un vas mare si bate cu un mixer electric timp de cinci minute. Pune ciocolata topita in amestec. Bate din nou.

3. Adauga amestecul in tava si coace pentru 10 minute. Ia de pe foc si raceste timp de 30 de minute inainte de a pune la frigider si a raci pentru cateva ore.

4. Pentru ganaj, pune ciocolata intr-un vas rezistent la caldura impreuna cu 100ml de apa. Amesteca incontinuu pana cand se topeste. Adauga peste blatul rece. Pune ciocolata ondulata si presara violetele.

5. Pentru a servi, taie in portii mici cu un cutit fierbinte si uscat si pune alaturi frisca sau iaurt grecesc.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bogdan Mocanu și Andra de la Puterea Dragostei, despărțiți după ce au plecat din competiție

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri