Reteta decadenta de tort cu ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Reteta decadenta de tort cu ciocolata! Uite ce usor se prepara!
Reteta decadenta de tort cu ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Daca ai pofta de un desert la care sa te gandesti toata saptamana, incearca acest tort!

 

Ingrediente
500g ciocolata neagra, rupta in patratele
250g unt nesarat, taiat in cuburi
4 linguri de rom sau brandy
8 oua mari
100g zahar
Ciocolata ondulata pentru decor
Violete cristalizate pentru decor
Frisca sau iaurt grecesc pentru a servi
Pentru ganaj
250g ciocolata neagra, taiata in patratele
Ai
nevoie si de o forma pentru tort cu diametrul de 20 de centimetri, tapetata cu hartie de copt.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Topeste ciocolata neagra, untul si romul intr-un vas rezistent la caldura sau la bain-marie.
2. Intre timp, pune ouale si zaharul intr-un vas mare si bate cu un mixer electric timp de cinci minute.
Pune ciocolata topita in amestec. Bate din nou.
3. Adauga amestecul in tava si coace pentru 10 minute. Ia de pe foc si raceste timp de 30 de minute inainte de a pune la frigider si a raci pentru cateva ore.
4. Pentru ganaj, pune ciocolata intr-un vas rezistent la caldura impreuna cu 100ml de apa. Amesteca incontinuu pana cand se topeste.
Adauga peste blatul rece. Pune ciocolata ondulata si presara violetele.
5. Pentru a servi, taie in portii mici cu un cutit fierbinte si uscat si pune alaturi frisca sau iaurt grecesc.
Sursa

Ingrediente

500g ciocolata neagra, rupta in patratele
250g unt nesarat, taiat in cuburi
4 linguri de rom sau brandy
8 oua mari
100g zahar
Ciocolata ondulata pentru decor
Violete cristalizate pentru decor
Frisca sau iaurt grecesc pentru a servi

Pentru ganaj



250g ciocolata neagra, taiata in patratele

Ai nevoie si de o forma pentru tort cu diametrul de 20 de centimetri, tapetata cu hartie de copt.

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Topeste ciocolata neagra, untul si romul intr-un vas rezistent la caldura sau la bain-marie.

2. Intre timp, pune ouale si zaharul intr-un vas mare si bate cu un mixer electric timp de cinci minute.
Pune ciocolata topita in amestec. Bate din nou.

3. Adauga amestecul in tava si coace pentru 10 minute. Ia de pe foc si raceste timp de 30 de minute inainte de a pune la frigider si a raci pentru cateva ore.

4. Pentru ganaj, pune ciocolata intr-un vas rezistent la caldura impreuna cu 100ml de apa. Amesteca incontinuu pana cand se topeste. Adauga peste blatul rece.
Pune ciocolata ondulata si presara violetele.

5. Pentru a servi, taie in portii mici cu un cutit fierbinte si uscat si pune alaturi frisca sau iaurt grecesc.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Ce discuții poartă Teodora și Moldo în camera roșie? „Pur și simplu și eu am realizat că ne simțim fără presiune.”

Andreea Mantea, anunț important pentru concurenți! „În această Gală, părăsește Casa iubirii...” Aflați ce reacții se vor stârni și ce se va întâmpla duminică, 8 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies