Rețetă de tort cu mere și pișcoturi. Ceva simplu, dar foarte bun


Rețetă de tort cu mere și pișcoturi. Ceva simplu, dar foarte bun

Tortul cu mere și pișcoturi se face foarte ușor, dar este extrem de gustos. În plus, aspectul acestui desert o să-i cucerească pe toți cei dragi și cu siguranță veți fi lăudată pentru efortul depus. 


In articol:

Dacă sunteți începătoare în arta deserturilor, dar vreți să faceți un tort cu mâna dumneavoastră, nu vă aruncați la rețete prea complicate. Încercați o rețetă simplă, dar de efect: tortul cu mere și cu pișcoturi.

Tortul cu mere și pișcoturi, simplu și delicios

Torturile fac parte din categoria deserturilor puțin mai complicate. Asta nu înseamnă că nu se pot face acasă sau că trebuie să vă dați bătute din start. Totuși, aveti nevoie de puțină răbdare, dar și de îndemânare, pentru ca acest desert festiv să vă iasă exact ca la carte.

Așadar, dacă sunteți la început, luați-o pas cu pas.

Cea mai simplă rețetă de tort este cea de tort cu mere și cu pișcoturi. Este un desert de post, care se face foarte repede.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și chiar nu aveți cum să dați greș cu această rețetă. Chiar dacă nu este un tort sofisticat, vă garantăm că este extrem de delicios și o să fie pe placul tuturor.

Ingrediente:

  • un kg de mere
  • 400 ml de apă
  • 6 linguri de zahăr
  • două plicuri de budincă de vanilie
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • o pungă de pișcoturi
  • ciocolată de menaj, pentru decor

Cum se face tortul cu mere și cu pișcoturi

Spălați merele, curățați-le de coajă și dați-le prin răzătoarea mare. Într-o cratiță, puneți merele rase și jumătate din cantitatea de apă si lăsați-le să fiarbă, până când veți observa că merele se înmoaie.

După aceea, adăugați zahărul și zahărul vanilat și amestecati bine. Separat, într-un castron puneți cele două plicuri de budincă de vanilie și restul de apă și amestecați bine. Turnați această compoziție peste merele fierte.

Lăsați totul pe foc mic până în momentul în care veți obține o compoziție groasă. Luați o formă rotundă de tort, tapetați-o cu folie de aluminiu, chiar și pe pereți, și așezați un strat de pișcoturi.

Peste pișcoturi turnați jumătate din cantitatea de mere și nivelați frumos, pentru ca totul să fie cât mai uniform.
Apoi puneți din nou pișcoturi și cealaltă jumătate din compoziția de mere. La final, trebuie să așezați încă un rând de pișcoturi.

Topiți ciocolata la bain-marie și apoi puneți-o peste ultimul strat de pișcoturi. Tortul cu mere și cu pișcoturi trebuie lăsat la rece peste noapte, înainte de a-l servi.

Dacă nu aveți pișcoturi, puteți folosi fără probleme și biscuiți. Tortul va ieși la fel de gustos, mai ales că, așa cum știm cu toții, combinația de mere și biscuiți este genială. 


Abonează-te pe

Citește și:

De ce vor zodiile să ia o pauză în relație. Care sunt motivele lor

El este IUBITUL Andreei Mantea! S-au cunoscut pe platoul de filmare

Mama Geta a fost fotografiată în timp ce avea grijă de nepoțică! Imagini emoţionante

PORTRET: Cine este Christina Ich, supranumită Angelina Jolie de România

Înconjoară-te cu energie pozitivă! 8 obiecte de care ai nevoie pentru o casă reiki!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

DESCOPERĂ: Coafuri simple pentru plajă. Cum să îți prinzi părul în zilele de vacanță petrecute la malul marii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri