Rețetă de tiramisu cu pișcoturi înmuiate în esență de vanilie și rom


Rețeta originală de tiramisu conține pișcoturi înmuiate în esență de vanilie și în rom, nu doar în cafea, așa cum fac acum aproape toate gospodinele. În acest fel, aroma prăjiturii va fi mult mai intensă.


In articol:

Tiramisu este un desert originar din Italia, are o textură fină și cremoasă, este aromat și însiropat...Ce să mai spunem? O adevărată nebunie de desert! Astăzi vă dezvăluim rețeta de tiramisu cu pișcoturi înmuiate în rom.

Nu aveți cum să dați greș cu acest desert rafinat. 

Rețeta originală de tiramisu, cu pișcoturi înmuiate în rom 

Fiecare gospodină a încercat, măcar o dată, să prepare tiramisu. De la rețeta originală, în prezent s-a ajuns la tot felul de combinații, în funcție de preferințele fiecăruia. 

Trebuie să știți însă că tiramisu se face cu pișcoturi înmuiate în rom și în esență de vanilie.

Bineînțeles că nu va lipsi cafeaua, pentru că aroma acesteia contribuie la gustul rafinat al desertului. 

Tiramisu a devenit celebru încă din anii ’60 și rețeta de bază nu conține în niciun caz frișcă. Este foarte important să folosiți ingrediente de calitate. Mascarpone trebuie să fie natural, iar ouăle să fie proaspete. 

Ca să vă iasă Tiramisu exact ca în Italia, ouăle se folosesc crude în cremă. Stați liniștite, că nu veți simți nimic ciudat legat de gustul de ouă. 

reteta de tiramisu
Pișcoturile pentru Tiramisu trebuie înmuiate în cafea cu rom
Ingrediente pentru Tiramisu:

  • 400 gr pișcoturi 
  • 500 gr mascarpone
  • 4 ouă
  • cafea de calitate, cât mai aromată
  • 50 gr cacao
  • 20-30 ml rom (atenție, vorbim de rom, nu de esență de rom)
  • 100 gr zahăr
  • esență de vanilie

Cum se prepară Tiramisu

Prima dată trebuie să vă apucați de pregătit crema pentru Tiramisu. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă, cât mai tare, și apoi băgați-le în frigider. 

Gălbenușurile se mixează cu zahărul, până când obțineți o cremă omogenă. De asemenea, acestea trebuie băgate apoi în frigider. Brânza mascarpone se bate foarte bine cu telul, după care o amestecați cu crema de gălbenușuri. 

La final, adăugați și spuma de albușuri și omogenizați. Dați crema din nou la frigider. Între timp, preparați cafeaua. Aceasta trebuie să fie îndulcită cu două lingurițe de zahăr. La final, când cafeaua s-a răcit, îi adăugați și romul, dar și esența de vanilie. Încă o dată, rețineți că este vorba despre rom, nu despre esență de rom!

Turnați cafeaua într-un vas mai mare, în care să puteți înmuia pișcoturile. Pe o tavă, așezați un rând de pișcoturi înmuiate în cafeaua cu rom și cu vanilie, apoi turnați un strat de cremă și nivelați. Puneți din nou pișcoturi înmuiate în cafea și apoi cremă. 

reteta de tiramisu
Cafeaua trebuie să fie de calitate, pentru ca Tiramisu să aibă o aromă intensă
Ultimul strat trebuie să fie de cremă, nu de pișcoturi. Deasupra se presară cacao din abundență. Tiramisu trebuie să stea la frigider cel puțin o oră, înainte de a fi tăiat. 


Abonează-te pe

Citește și:

AFLĂ: Numărul destinului 2021. Cifra destinului în numerologie 2021

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Horoscop zilnic sâmbătă, 15 mai 2021! O zodie face schimbări majore în casă!

Sărbătoriții zilei. Ce vedete s-au născut pe 13 mai

O femeie jurnalistă a efectuat un experiment!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MOARTEA Maria Lătărețu. A murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri