Reteta de tiramisu a Andreei Ibacka! Iata ce usor se prepara!


Un deliciu culinar pe baza de cafea, piscoturi si crema de branza mascarpone, usor de facut si cu mare priza la musafiri.

 

INGREDIENTE (pentru o tava de aproximativ 9 portii):
– 3 – 4 oua (in functie de marimea lor)
– 500 grame mascarpone
– 300 g piscoturi
– 6 linguri de zahar
– 1 expresso
– 1 varf de cutit de sare
– coniac/ brandy (1 deget de pahar)
– cacao pudra
RETETA TIRAMISU:
1). Scoate ouale din frigider cu aproximativ 1 ora inainte sa te apuci sa gatesti, este important ca ele sa ajunga la temperatura camerei.
2). Pregateste un expresso tare si lasa-l sa se raceasca pe masa.
3). Separa albusele si galbenusele si pune-le in castroane diferite, fiecare alaturi de 3 linguri rase de zahar (eu am folosit zahar brun).
4). Adauga branza mascarpone peste galbenusuri si mixeaza bine compozitia, pana cand obtii o crema omogena.
5). Adauga un varf de cutit de sare deasupra albusurilor si mixeaza-le si pe ele… pand cand amestecul pentru bezele astfel obtinut va fi suficient de batos incat sa ramana in castron chiar si in situatia in care l-ai intoarce cu capul in jos.
6). Amesteca cu mixerul cele doua creme.
7). Pune un strat subtire de crema pe fundul tavii in care urmeaza sa asezi prajitura (in felul acesta te asiguri ca vei putea scoate prajitura din tava fara sa sfarami primul strat de piscoturi).
8). Amesteca cafeaua (ajunsa la temperatura camerei) cu cativa stropi de brandy.
Apoi cufunda pe rand piscoturile in acest ”cocktail”.
Fa-o pe o singura parte (pe suprafata plana, cea fara zahar), pret de 1 secunda.
Pariu ca nu-ti doresti un tiramisu esuat in farfurie, motiv pentru care te sfatuiesc sa nu imbibi piscoturile in exces.
9). Aseaza un rand de piscoturi in tava.
10). Adauga un strat de crema.
11). Apoi inca un strat de piscoturi.
12). Si inca un strat de crema.
13). Pune prajitura la frigider timp de minim 2 – 3 ore (ai putea foarte bine s-o lasi sa se odihneasca peste noapte la rece).
14). Presara pudra de cacao deasupra intregii prajituri (sau presara fulgi de ciocolata, daca doresti) si apoi monteaz-o pe farfurii de desert portie cu portie.
Sursa: Andreeapatrascu.ro

INGREDIENTE (pentru o tava de aproximativ 9 portii):

– 3 – 4 oua (in functie de marimea lor)
– 500 grame mascarpone
– 300 g piscoturi
– 6 linguri de zahar
– 1 expresso
– 1 varf de cutit de sare
– coniac/ brandy (1 deget de pahar)
– cacao pudra

RETETA TIRAMISU:

1). Scoate ouale din frigider cu aproximativ 1 ora inainte sa te apuci sa gatesti, este important ca ele sa ajunga la temperatura camerei.

2). Pregateste un expresso tare si lasa-l sa se raceasca pe masa.

3). Separa albusele si galbenusele si pune-le in castroane diferite, fiecare alaturi de 3 linguri rase de zahar (eu am folosit zahar brun).

4). Adauga branza mascarpone peste galbenusuri si mixeaza bine compozitia, pana cand obtii o crema omogena.

5). Adauga un varf de cutit de sare deasupra albusurilor si mixeaza-le si pe ele… pand cand amestecul pentru bezele astfel obtinut va fi suficient de batos incat sa ramana in castron chiar si in situatia in care l-ai intoarce cu capul in jos.

6). Amesteca cu mixerul cele doua creme.

7). Pune un strat subtire de crema pe fundul tavii in care urmeaza sa asezi prajitura (in felul acesta te asiguri ca vei putea scoate prajitura din tava fara sa sfarami primul strat de piscoturi).

8). Amesteca cafeaua (ajunsa la temperatura camerei) cu cativa stropi de brandy.

Apoi cufunda pe rand piscoturile in acest ”cocktail”.

Fa-o pe o singura parte (pe suprafata plana, cea fara zahar), pret de 1 secunda.

Pariu ca nu-ti doresti un tiramisu esuat in farfurie, motiv pentru care te sfatuiesc sa nu imbibi piscoturile in exces.

9). Aseaza un rand de piscoturi in tava.

10). Adauga un strat de crema.

11). Apoi inca un strat de piscoturi.

12). Si inca un strat de crema.

13). Pune prajitura la frigider timp de minim 2 – 3 ore (ai putea foarte bine s-o lasi sa se odihneasca peste noapte la rece).

14). Presara pudra de cacao deasupra intregii prajituri (sau presara fulgi de ciocolata, daca doresti) si apoi monteaz-o pe farfurii de desert portie cu portie.

Sursa: Andreeapatrascu.ro

 


Citește și:

Un nou cuplu în casa Puterea dragostei! Marinescu și Andreea s-au sărutat și și-au oficializat relația în camera roșie!

Bombă în showbiz! Două vedete din România se întâlnesc pe ascuns!

Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 1 noiembrie 2020. Nativii zodiei Leu se simt singuri!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri