Rețetă de sufleu de conopidă. Mod de preparare și ingrediente


Rețetă de sufleu de conopidă. Mod de preparare și ingrediente

Sufleul de conopidă este un preparat rapid, gustos și sănătos. Noi vă învățăm cum se face această mâncare și care sunt ingredientele de care veți avea nevoie.


In articol:

Fiecare gospodină încearcă în această perioadă să gătească preparate mai ușoare. Mesele copioase de sărbători și-au spus cuvântul, astfel că acum este indicat să mizăm pe cât mai multe legume. Astăzi vă propunem o rețetă de sufleu de conopidă, o mâncare delicioasă, care va fi gata într-o jumătate de oră. 

Sufleul de conopidă, o mâncare ușoară și gustoasă

Dacă până acum v-ați ferit să preparați sufleuri, pentru că vi s-a părut ceva complicat, stați fără grijă. Cel mai sofisticat aspect al acestor mâncăruri este, de fapt, numele, nicidecum modul de preparare. 

Și pentru că oricum cu siguranță v-ați săturat de mâncărurile care conțin carne, sufleurile reprezintă acum soluția ideală pentru un prânz delicios și sănătos, în același timp. 

Sufleul de conopidă este cel mai des întâlnit. Asta pentru că se face repede, este gustos și ține de foame. În plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, pentru a pregăti acest preparat. 

  • o conopidă 
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • două linguri de făină
  • 50 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 30-40 de grame de parmezan sau cașcaval 
  • două linguri de pesmet 

Cum se prepară sufleul de conopidă

Cumpărați o conopidă mai mare, care să aibă aproximativ un kilogram. O curățați, o spălați bine și o rupeți în buchețele mai mici. Într-o oală cu apă și cu un pic de sare, puneți comopida la fiert. 

Între timp, dați deja drumul la cuptor, să fie încăzlit. Luați un vas termorezistent, pe care îl ungeți bine cu unt și îl tapetați cu pesmet. 

După aceea, apucați-vă să pregătiți sosul pentru sufleu. Într-o cratiță, puneți restul de unt care v-a rămas după ce ați uns vasul termorezistent și lăsați-l să se topească. Apoi adăugați făina, piperul și nucșoara și amestecați foarte bine. 

Stingeți compoziția cu lapte, care trebuie să fie fierbinte, și lăsați totul să fiarbă, până obțineți un sos mai gros. Potriviți de sare.

După ce conopida a fiert, o scurgeți foarte bine de apă. Aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă prea mult, pentru că sufleul nu va mai avea un aspect frumos. 

În sosul un pic răcorit, adăugați gălbenușurile și amestecați foarte bine. Albușurile de la cele 3 ouă trebuie bătute spumă foarte tare. Apoi le adăugați în sos și omogenizați. 

În vasul termorezistent, pe care l-ați uns cu unt și tapetat cu pesmet, turnați o parte din sos, cât să acoperiți fundul formei. Apoi așezați buchețelele de conopidă, iar deasupra puneți restul de sos. Presărați și puțin pesmet. 

Băgați vasul în cuptor, pentru aproximativ o jumătate de oră. Aveți grijă să nu deschideți ușa cuptorului, pentru ca sufleul să nu se lase. Dacă vreți să adăugați deasupra sufleului și puțin cașcaval sau parmezan, faceți acest lucru după ce trece o jumătate de oră. 

Scoateți vasul, presărați cașcavalul și mai lăsați sufleul la cuptor pentru câteva minute. Acest preparat se lasă să se răcească, înainte de a-l tăia.


Abonează-te pe

Citește și:

Katie Bates și Travis Clark s-au logodit! Ce surpriză i-a pregătit cântărețul iubitei lui?

Dan Bittman, probleme financiare din cauza pandemiei. Artistul se află într-o situație disperată

Rețetă de covridog. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi

Flavia Mihășan o să nască, în curând, al doilea copil! Imagine inedită cu burtica! „Ne vedem...”

Ana Porgras nu se întoarce în competiția Survivor România! Faimoasa este în drum spre România

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 12 aprilie 2021! Află ce zodie primește o veste tragică!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri