Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!


Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!

E musai sa folosesti pentru ea carne cu os (cotlet, coaste, ceafa). Pe de o parte pentru ca osul ajuta mult la aroma, pe de alta parte pentru ca bucata de carne de pe os e foarte frageda.

 

Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare. Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.
urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi. Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii). Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot).
Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora. Pune in oala cateva frunze de patrujel, o mana de frunze de leustean tocate si doua-trei frunze de telina. Pune capacul si stinge focul.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare.

Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.

urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi. Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii).
Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot). Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora. Pune in oala cateva frunze de patrujel, o mana de frunze de leustean tocate si doua-trei frunze de telina. Pune capacul si stinge focul.

Sursa: AdiHadean.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Vremea de luni, 30 mai 2022. Anunțul ANM: vreme extrem de calda!

Ce să pui în apa florilor pentru a rezista mai mult. „Ştiaţi că apa cu clor, luată de la conductă, scurtează viaţa florilor?"

Vremea de duminica, 29 mai 2022. Anunțul ANM: instabilitate!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri