Reteta de sarbatori: Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat!


Se apropie perioada Sarbatorilor de iarna! De aceea, iti propunem o reteta savuroasa si usor de pregatit, gata sa-l ademeneasca pe Mos Craciun si numai buna de pus pe masa in zilele festive!

 

Nuca, scortisoara si laptele condensat Maresi sunt ingredientele obligatorii pentru acest desert delicios, cu aroma de Sarbatori de iarna.
Timp de pregatire: 45 de minute
Dificultatea retetei: usoara
Numar portii: 24
Ingrediente:
Pentru aluat:
600 gr faina
180 ml lapte condensat Maresi
100 gr zahar
50 gr unt
2 oua
7 gr drojdie uscata
Pentru umplutura:
200 gr zahar brun
100 gr unt
2 linguri scortisoara
20gr nuci pisate
Pentru glazura/ornament:
50 gr caramel
50 gr nuci pisate
30 gr fulgi de migdale
Mod de preparare:
Amestecati faina cu drojdia, apoi adaugati ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele condensat caldut. Framantati un aluat pe care il lasati la dospit cam 30 minute, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecati zaharul brun cu scortisoara si cu untul moale pana obtineti o pasta. Intindeti pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform si presarati nuci pisate dupa gust. Rulati strans foaia de aluat, pana obtineti un rulou. Cu un cutit bine ascutit taiati ruloul in felii groase cam de doua degete.
Asezati melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt si lasati distanta intre ei pentru a creste. Puneti tava in cuptor si lasati melcisorii pana se vor rumeni usor.
Imediat ce scoateti rulourile din cuptor ornamentati-le din belsug cu caramel si cu nuca pisata sau fulgi de migdale. Se servesc calde.
Aceasta reteta de Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Nuca, scortisoara si laptele condensat Maresi sunt ingredientele obligatorii pentru acest desert delicios, cu aroma de Sarbatori de iarna.

Timp de pregatire: 45 de minute 
Dificultatea retetei: usoara 
Numar portii: 24

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 gr faina 
180 ml lapte condensat Maresi 
100 gr zahar 
50 gr unt 
2 oua 
7 gr drojdie uscata

Pentru umplutura:

200 gr zahar brun 
100 gr unt 
2 linguri scortisoara 
20gr nuci pisate

Pentru glazura/ornament:

50 gr caramel 
50 gr nuci pisate 
30 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:

Amestecati faina cu drojdia, apoi adaugati ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele condensat caldut. Framantati un aluat pe care il lasati la dospit cam 30 minute, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat nu foarte groasa.

Intr-un bol amestecati zaharul brun cu scortisoara si cu untul moale pana obtineti o pasta. Intindeti pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform si presarati nuci pisate dupa gust. Rulati strans foaia de aluat, pana obtineti un rulou. Cu un cutit bine ascutit taiati ruloul in felii groase cam de doua degete.

Asezati melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt si lasati distanta intre ei pentru a creste. Puneti tava in cuptor si lasati melcisorii pana se vor rumeni usor.

Imediat ce scoateti rulourile din cuptor ornamentati-le din belsug cu caramel si cu nuca pisata sau fulgi de migdale. Se servesc calde.

Aceasta reteta de Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Elena Ionescu a câștigat Survivor România! Publicul a decis prin vot

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri