Rețetă de prăjitură Mimoza. I se mai zice Ungureasca


Rețetă de prăjitură Mimoza. I se mai zice Ungureasca

Prăjitura Mimoza sau Ungureasca, așa cum i se mai spune, este delicioasă și poate fi preparată chiar și la ocazii speciale. Are un aspect spectaculos și rețeta este destul de simplă.


In articol:

Vreți să preparați pentru cei dragi o prăjitură fragedă, gustoasă și rafinată? Avem rețeta perfectă pentru dumneavoastră. Prăjitura Mimoza sau Ungureasca este un adevărat deliciu.

Prăjitura Mimoza, un desert rafinat

Atunci când vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert fabulos, nu trebuie să vă complicați prea mult.

Prăjitura Mimoza se face repede și este extrem de gustoasă.

Pe lângă faptul că este delicioasă, această prăjitură arată spectaculos și poate fi servită și musafirilor, dacă aveți vreun sărbătorit în familie.

Prăjitura Mimoza mai este cunoscută și sub denumirea de Albinița sau Ungureasca, în funcție de diferite zone ale țării. Este un desert fin, compus din foi cu miere, cremă extrem de aromată de vanilie și gem dulce-acrișor de căpșuni. Rețeta

nu este deloc complicată, iar prăjitura va fi gata în mai puțin de o oră. Singurul dezavantaj este că va trebui să așteptați până a doua zi, ca să o savurați.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr de unt
  • 500 gr de făină
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de smântână
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • două linguri de zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr de unt
  • 3-4 linguri de zahăr pudră
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • 750 ml de lapte
  • 5 linguri de făină
  • sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • gem de căpșuni (sau oricare alt gem)

Cum se prepară prăjitura Mimoza

Într-un castron, amestecați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu făina. După aceea, adăugați și gălbenușurile, smântâna, un praf de sare, zahărul pudră și praful de copt.

Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente, până obțineți un aluat care nu se lipește de mâini. Apoi îl împărțiți în 4 părți egale.

Întindeți fiecare foaie de aluat și o coaceți în tava tapetată cu hârtie de copt.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.

Până veți prepara crema, lăsați foile să se răcească. Într-o crăticioară, amestecați laptele cu făina și puneți compoziția să fiarbă, pe foc mic. Este gata, când vedeți că începe să se îngroașe.

Lăsați crema să se răcească și între timp, mixați untul cu zahărul pudră, cu cel vanilat, dar și cu sucul și coaja rasă de lămâie.

Apoi puneți compoziția de unt în laptele fiert cu făină și amestecați foarte bine. Într-o tavă, începeți să asamblați prăjitura. Puneți o foaie, apoi cremă, un strat de gem de căpșuni, iar foaie și tot așa, până terminați foile și crema. Deasupra presărați prăjitura cu zahăr pudră și lăsați-o în frigider peste noapte. De-abia după aceea, o puteți porționa.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri