Rețetă de prăjitură Mimoza. I se mai zice Ungureasca

Rețetă de prăjitură Mimoza. I se mai zice Ungureasca
Rețetă de prăjitură Mimoza. I se mai zice Ungureasca

Prăjitura Mimoza sau Ungureasca, așa cum i se mai spune, este delicioasă și poate fi preparată chiar și la ocazii speciale. Are un aspect spectaculos și rețeta este destul de simplă.

Vreți să preparați pentru cei dragi o prăjitură fragedă, gustoasă și rafinată? Avem rețeta perfectă pentru dumneavoastră. Prăjitura Mimoza sau Ungureasca este un adevărat deliciu.

Prăjitura Mimoza, un desert rafinat

Atunci când vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert fabulos, nu trebuie să vă complicați prea mult. Prăjitura Mimoza se face repede și este extrem de gustoasă.

Pe lângă faptul că este delicioasă, această prăjitură arată spectaculos și poate fi servită și musafirilor, dacă aveți vreun sărbătorit în familie.

Prăjitura Mimoza mai este cunoscută și sub denumirea de Albinița sau Ungureasca, în funcție de diferite zone ale țării. Este un desert fin, compus din foi cu miere, cremă extrem de aromată de vanilie și gem dulce-acrișor de căpșuni. Rețeta nu este deloc complicată, iar prăjitura va fi gata în mai puțin de o oră. Singurul dezavantaj este că va trebui să așteptați până a doua zi, ca să o savurați.

Ingrediente pentru blat:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 200 gr de unt
  • 500 gr de făină
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de smântână
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • două linguri de zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr de unt
  • 3-4 linguri de zahăr pudră
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • 750 ml de lapte
  • 5 linguri de făină
  • sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • gem de căpșuni (sau oricare alt gem)

Cum se prepară prăjitura Mimoza

Într-un castron, amestecați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu făina. După aceea, adăugați și gălbenușurile, smântâna, un praf de sare, zahărul pudră și praful de copt.

Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente, până obțineți un aluat care nu se lipește de mâini. Apoi îl împărțiți în 4 părți egale.

Întindeți fiecare foaie de aluat și o coaceți în tava tapetată cu hârtie de copt.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.

Citește și: Ileana Sterp, postare emoționantă după botezul lui Miray. Mama Geta a atras atenția tuturor: „Foarte frumoasă”- kanald.ro

Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro

Până veți prepara crema, lăsați foile să se răcească.

Într-o crăticioară, amestecați laptele cu făina și puneți compoziția să fiarbă, pe foc mic. Este gata, când vedeți că începe să se îngroașe.

Lăsați crema să se răcească și între timp, mixați untul cu zahărul pudră, cu cel vanilat, dar și cu sucul și coaja rasă de lămâie.

Apoi puneți compoziția de unt în laptele fiert cu făină și amestecați foarte bine.

Într-o tavă, începeți să asamblați prăjitura. Puneți o foaie, apoi cremă, un strat de gem de căpșuni, iar foaie și tot așa, până terminați foile și crema. Deasupra presărați prăjitura cu zahăr pudră și lăsați-o în frigider peste noapte. De-abia după aceea, o puteți porționa.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce schimbare a decis să facă Monica Tatoiu în anul 2019, din cauza faptului că se îngrășase și nu era mulțumită de felul în care arăta? "Dieta la mine este... trebuie să mă conving pe mine să nu încalc!"

Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

"M-a sunat și..." ULTIMA DISCUȚIE dintre Eugen Cristea și Cristina Deleanu, înainte să moară. Ce i-a transmis femeia cu care era de 40 de ani, la telefon

Dan Bordeianu, în TOPUL celor mai buni actori din România. Motivul pentru care nu se simțea bine în această postură: "Eram pe locul 8 și erau monștrii sacri în fața mea, adică Florin Piersic și ceilalți. Și eu ce caut? Eram singurul de vârsta mea"

Prăjitură de rubarbă, pregătită de Elwira Petre! Excepțională și pentru cei mici: "Eu o îndrăgesc de mică, e foarte sănătoasă, cu un aport mare de fibre și vitamine!"

„Avalanșă de euro” la botezul fiicei lui Culiță Sterp. Câți bani au luat Nicolae Guță, Leo de la Roșiori sau Florin Cercel pentru petrecerea anului

Tânăra de 18 ani care a dispărut în Thailanda, apariție șocantă în celălalt capăt al planetei. Spune că este însărcinată


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies