Rețetă de prăjitură Mimoza. I se mai zice Ungureasca


Prăjitura Mimoza sau Ungureasca, așa cum i se mai spune, este delicioasă și poate fi preparată chiar și la ocazii speciale. Are un aspect spectaculos și rețeta este destul de simplă.


In articol:

Vreți să preparați pentru cei dragi o prăjitură fragedă, gustoasă și rafinată? Avem rețeta perfectă pentru dumneavoastră. Prăjitura Mimoza sau Ungureasca este un adevărat deliciu.

Prăjitura Mimoza, un desert rafinat

Atunci când vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert fabulos, nu trebuie să vă complicați prea mult.

Prăjitura Mimoza se face repede și este extrem de gustoasă.

Pe lângă faptul că este delicioasă, această prăjitură arată spectaculos și poate fi servită și musafirilor, dacă aveți vreun sărbătorit în familie.

Prăjitura Mimoza mai este cunoscută și sub denumirea de Albinița sau Ungureasca, în funcție de diferite zone ale țării. Este un desert fin, compus din foi cu miere, cremă extrem de aromată de vanilie și gem dulce-acrișor de căpșuni.

prajitura mimoza
Prăjitura Mimoza este cremoasă, dulce-acrișoară și are un aspect spectaculos
Rețeta nu este deloc complicată, iar prăjitura va fi gata în mai puțin de o oră. Singurul dezavantaj este că va trebui să așteptați până a doua zi, ca să o savurați.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr de unt
  • 500 gr de făină
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de smântână
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • două linguri de zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr de unt
  • 3-4 linguri de zahăr pudră
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • 750 ml de lapte
  • 5 linguri de făină
  • sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • gem de căpșuni (sau oricare alt gem)

Cum se prepară prăjitura Mimoza

Într-un castron, amestecați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu făina. După aceea, adăugați și gălbenușurile, smântâna, un praf de sare, zahărul pudră și praful de copt.

Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente, până obțineți un aluat care nu se lipește de mâini. Apoi îl împărțiți în 4 părți egale.

Întindeți fiecare foaie de aluat și o coaceți în tava tapetată cu hârtie de copt.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.

Până veți prepara crema, lăsați foile să se răcească. Într-o crăticioară, amestecați laptele cu făina și puneți compoziția să fiarbă, pe foc mic. Este gata, când vedeți că începe să se îngroașe.

Lăsați crema să se răcească și între timp, mixați untul cu zahărul pudră, cu cel vanilat, dar și cu sucul și coaja rasă de lămâie.

Apoi puneți compoziția de unt în laptele fiert cu făină și amestecați foarte bine. Într-o tavă, începeți să asamblați prăjitura. Puneți o foaie, apoi cremă, un strat de gem de căpșuni, iar foaie și tot așa, până terminați foile și crema.

prajitura mimoza
Puteți folosi orice fel de gem, atunci când preparați prăjitura Mimoza
Deasupra presărați prăjitura cu zahăr pudră și lăsați-o în frigider peste noapte. De-abia după aceea, o puteți porționa.


Abonează-te pe

Citește și:

Braunwyn Windham-Burke s-a despărțit de iubita ei la scurt timp după ce a recunoscut că este atrasă de femei! „Au rămas prietene…”

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Vești bune pentru agricultori! Vor primi sume mari de bani, în curând!

Horoscop zilnic joi, 15 aprilie 2021! Află ce zodie are surprize plăcute din parte superiorilor de la locul de muncă!

Cozmin Gușă, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Adrian Năstase m-a trădat!… Eu eram la supraviețuire, mi se născuse al doilea copil”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Oana Lis este în doliu! Tatăl ei a murit în Spania și acum încearcă să-l readucă acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri