Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”
Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta de prăjitură “Foi Geta”, împreună cu mătușa ei.

Roxana Blenche împarte de fiecare dată cele mai delicioase rețete și secrete din bucătărie pentru iubitorii gastronomiei.

Ingrediente aluat:

  • 2 gălbenușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • O linguriță amoniac
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • O lingură mare scorțișoară
  • Sare
  • 500 g făină 000

Ingrediente cremă:

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 5 linguri de zahăr
  • Lapte
  • 500 ml budincă (plic budincă vanilie)
  • 5 ml esență vanilie
  • 400 g frișcă lichidă
  • 500 g mascarpone
  • Gem caise

Cum realizează Roxana Blenche aluatul pentru prăjituri

Citește și: Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile. Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească!”

De această dată, tânăra bucătăreasă a pregătit o prăjitură după rețeta mătușii sale, cu foi, iar aceasta a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și cantitățile care sunt extrem de importante în deserturi.

A început prin a face foile pentru prăjitură, 4 la număr, pe care le-a copt pentru 15 minute fiecare.  „Hai să facem cea mai bună prăjitură cu foi pe care am mâncat-o. Și avem nevoie de două gălbenușuri sau două ouă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, o linguriță de amoniac pentru prăjituri, două linguri de cacao, două plicuri de zahăr vanilat, o lingură mare de scorțișoară.
Amestecăm totul cu un tel foarte bine până când se omogenizează, adăugăm și puțină sare. Amestecăm până topim tot zahărul. Între timp, adăugăm făină 000 treptat cât cuprinde aluatul. Noi am pus undeva la 500 g de făină. Așa trebuie să fie aluatul. Îl scoatem pe masă și îl divizăm în patru părți egale. Fiecare parte o întindem pe făină cu ajutorul unui sucitor. Rulăm aluatul, îl punem pe dosul unei tăvi pe care am pus făină și mergem la cuptorul preîncălzit sus și jos, fără ventilație, 180 de grade, coacem undeva la 15-16 minute fiecare foaie.”
, a povestit Roxana Blenche.

Modul de preparare al cremei pentru prăjitura cu foi

Citește și: Ea este cea mai importantă și iubită femeie din viața celebrului Burak Sevinç, actorul care joacă rolul Fikret Leto, în noul serial “Dragoste fără hotare”- kanald.ro

Citește și: Andreea a fost găsită moartă în casă, la 30 de ani. Înainte de tragedie, românca a mers la spital și acuza amețeli și dureri de cap. Care a fost, de fapt, cauza morții- stirilekanald.ro

În timp ce foile au stat pe rând la cuptor, Roxana  a realizat crema din cinci gălbenușuri de ouă, 5 linguri de zahăr, lapte, budincă, esență de vanilie, frișcă lichidă și mascarpone, iar ulterior a asamblat prăjitura și a ornat-o pe deasupra cu ciocolată rasă.  „Între timp, punem într-o cratiță cinci gălbenușuri de ou, 5 linguri de zahăr, amestecăm pe foc mic până se spumează oul și se topește zahărul.

Dacă focul este mic, așa trebuie să ajungă să se facă. Între timp, mătușa mea a pus într-un vas lapte și 500 ml de budincă. Adăugăm și 5 ml de esență de vanilie. Aici amestecăm laptele cu plicul de budincă de vanilie, apoi treptat o adăugăm în compoziția noastră de ou. O lăsăm pe foc să se gătească foarte bine până se îngroașă. Dacă nu vreți să folosiți budincă, mătușa mea a spus că puteți să folosiți amidon sau făină. Între timp, batem și 400 g de frișcă lichidă, iar în compoziția de ouă batem 500 g de mascarpone. Punem și frișcă. Așa arată crema. Punem prima foaie la bază. Ne-am împărțit compoziția să punem câte șapte linguri de cremă sănătoasă pe fiecare foaie. Am pus cremă, foaie, se pune cremă, se pune foaie, după care se pune gem de caise. Peste gemul de caise venim din nou cu cremă. E așa de bună prăjitura asta! Întindem crema după care punem din nou o foaie, punem cremă, iar decorul la final puteți să-l faceți cum vreți voi. Noi am pus ciocolată răzuită. Trebuie să o lăsați peste noapte la frigider. Prăjitura este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”, a mai spus bucătăreasa.  

Roxana Blenche
Roxana Blenche[Sursa foto: Facebook]

@blenche.roxana Prajitura Foi Geta ❤️ Delicioasa ❤️ va pup #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile! Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească!”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Sărut în camera roșie? Cine sunt concurenții din Casa iubirii care au lăsat inhibițiile deoparte și s-au apropiat de Ziua îndrăgostiților! „Să vezi sinceritatea mea!” Iată ce surprize și-au pregătit reciproc

Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia din Mureș? Surioarele de 2 și 3 ani, care au căzut în apa înghețată a unui bazin de acumulare, au murit la spital


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies