Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”

Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”
Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta prăjiturii cu iaurt, fără coacere.

Chef Sorin Bontea a dezvăluit cum pregătește un desert delicios, fără coacere și cu puține ingrediente.

Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]

De ce ai nevoie pentru a realiza prăjitura cu iaurt a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”

Citește și: Rețeta cornulețelor cu nucă a Ginei Bradea. Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru 100 de cornulețe

Chef Sorin Bontea a explicat pas cu pas cum realizează prima parte a prăjiturii, adică blatul, folosindu-se de biscuiți, unt și zahăr. După ce a terminat compoziția și a lăsat blatul la frigider, acesta a trecut la cremă.

Ingrediente blat:

  • biscuiți, 280 de grame
  • unt, 170 grame
  • 30 de grame zahăr brun

Ingrediente cremă:

  •  30 de grame smântână dulce
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 20 de grame foi de gelatină
  • Un baton vanilie/ esență vanilie
  • Scorțișoară
  • Fructe decor

„M-am gândit cum prepar o prăjitură cu iaurt, fără coacere, perfectă pentru zilele

călduroase. Să vă spun de ingrediente. Nu sunt foarte multe. Am biscuiți, 280 de grame, unt, 170 grame, 30 grame zahăr brun. Asta e pentru blat. Pentru compoziție am nevoie de 30 de grame smântână dulce, frișcă lichidă 300 ml, îndulcită. Dacă folosiți frișcă neîndulcită, trebuie să îi adăugați și zahăr, undeva la 40-50 de grame de zahăr. Foi de gelatină, 20 grame, un baton de vanilie. Puteți folosi și esență de vanilie, extract de vanilie sau nu.
Am fructe pentru decor, zmeură, coacăze, căpșuni, afine, mure și iaurt cu specific grecesc, perfect pentru genul acesta de rețetă. Încep prin a face partea de jos, blatul. Încep cu untul, 170 de grame, îl pun la topit, între timp la biscuitele pisat adaug zahărul, amestec puțin. Puteți topi untul și la microunde, doar trebuie topit pentru a fi amestecat cu biscuitele și zahărul. Amestec bine. Dacă vă place scorțișoara, adăugați și scorțișoară.
Amestecați bine și așezați în formă. Am o formă de 21 de centimetri. Am uns forma cu puțin unt și am pus hârtie pergament. Cu o lingură presez bine baza și o fac cât pot de dreaptă. Este important pentru că biscuitele se va întări când îl bag la frigider. Exact aceeași bază se face și la cheesecake. Îl bag la frigider până fac compoziția, 30-40-50 de minute. Poate sta și mai mult, trebuie să se întărească bine.”,
a povestit chef Sorin Bontea.

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro

Cum realizează Sorin Bontea crema de iaurt pentru prăjitură

Chef Sorin Bontea a explicat și cum realizează crema pentru prăjitura cu blat de biscuiți, folosindu-se de frișcă lichidă îndulcită, smântână, iaurt și o păstaie de vanilie. Indicat este ca aceasta să stea la frigider până a doua zi și să fie ornată ulterior. 

„Încep și compoziția. Am smântâna lichidă pe care vreau să o încălzesc. Vreau să pun vanilie în ea. Am un baton de vanilie, am scos tot, pun în smântână, adaug și batonul și îl scot după. Nu vreau să o fierb, vreau doar să încălzesc pentru infuzie, să se pătrundă vanilia cu smântâna. Pun și gelatina în apă rece, cam 5 minute, până se face moale. Am 20 de grame de foi de gelatină. S-a încălzit smântâna, amestec puțin și las să se răcească. Dacă nu aveți smântână lichidă, puteți adăuga și lapte. Adaug din nou la cald smântâna și adaug gelatina, amestec până se topește. Pun iaurtul peste, 70 de grame, omogenizăm bine. 300 ml de frișcă îndulcită o amestecăm cu mixerul. Am frișca gata, iaurtul gata, adaug și biscuitele din frigider. Acum combin frișca cu iaurtul, prima dată adaug puțin câte puțin și amestecăm bine. Am forma, biscuitele este tare, apăs din mijloc să se ducă spre margini, pentru a nu rămâne aer. Ideea e că trebuie să stea în frigider 4-5 ore sau de pe o zi pe alta. Prăjitura cu iaurt la rece, fără cuptor. După câteva ore îl decorez. Arată ca un tort.”, a mai spus chef Sorin Bontea.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta covrigilor de casă pentru un mic dejun cu iaurt grecesc a lui chef Sorin Bontea. „Grași și frumoși”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies