Rețetă de prăjitură cu aluat răzuit: ingrediente și mod de preparare


Prăjitura cu aluat răzuit este un desert clasic, care se prepară imediat. Iată ce ingrediente vă trebuie, dar și care este cea mai simplă rețetă pentru această prăjitură.


In articol:

Prăjitura cu aluat răzuit face parte din categoria deserturilor tradiționale, pe care mamele și bunicile noastre le făceau de fiecare dată când voiau să ne îndulcească. Este o prăjitură ieftină, se face din doar câteva ingrediente și nu aveți cum să dați greș cu această rețetă. 

Prăjitura cu aluat răzuit, unul din deserturile copilăriei

Dacă vă este dor de o prăjitură de colecție, care să vă aducă aminte de copilărie, încercați prăjitura cu aluat răzuit. Pe cât este de simplu de făcut, pe atât este de gustoasă. În plus, are și un aspect diferit, care o să-i încânte pe cei dragi. 

Chiar dacă nu aveți foarte mare experiență în bucătărie, puteți prepara fără probleme această prăjitură, pentru că nu are nimic sofisticat în ea.

Efectiv, nu aveți cum să greșiți!
prajitura cu aluat razuit
Prăjitura cu aluat răzuit poate fi preparată cu magiun de prune sau cu mere rase

Prăjitura cu aluat răzuit poate fi servită și după câteva zile. Va fi la fel de gustoasă și de aromată. În plus, se prepară în doar 20 de minute și mai are nevoie de o jumătate de oră ca să se coacă. 

Ingrediente pentru blat:

  • 3 gălbenușuri 
  • un ou
  • 250 g unt 
  • 150 g zahăr
  • 500 g făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • esență de
    vanilie 

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr 
  • esență de rom 
  • un praf sare 
  • 100 g nucă măcinată
  • 200 g magiun de prune 

Cum se prepară prăjitura cu aluat răzuit 

Înainte de a vă apuca de făcut prăjitura, scoateți untul din frigider, pentru că acesta trebuie să fie la temperatura camerei. Într-un castron, amestecați cu mixerul untul cu gălbenușurile, cu esența de vanilie, cu oul întreg, dar și cu zahărul. 

Trebuie să obțineți o spumă. De-abia după aceea adăugați făina, amestecată cu praful de copt. Amestecați în continuare, până veți obține un aluat omogen, care se desprinde cu ușurință de pe castron. 

Puneți deoparte o treime din acest aluat, înveliți-l în folie alimentară și băgați-l în frigider. Restul de aluat se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aveți grijă să-l presați cu degetele, pentru ca acesta să fie cât mai uniform. 

Într-un castron, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Când spuma este suficient de tare, adăugați treptat și zahărul și mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă ca de bezea, tare și lucioasă, care să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers. 

Apoi adăugați nuca măcinată și magiunul de prune și amestecați ușor. Crema astfel obținută se întinde peste foaia de aluat din tavă. După aceea, scoateți aluatul băgat în frigider și dați-l prin răzătoarea mare, fix deasupra prăjiturii. 

prajitura cu aluat razuit
Puteți presăra zahăr pudră peste prăjitură, după ce o scoateți din cuptor

Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați prăjitura să se coacă pentru aproximativ 35 de minute. Când vedeți că s-a rumenit deasupra, înseamnă că este gata. 


Abonează-te pe

Citește și:

Idei de cadouri pentru femei de 8 martie 2021: Topul cel mai bune idei de cadouri pentru mamă, iubită, bunică, soacră, soră, soție, FIICA, șefă sau colegă de 08.03.2021!

Este DIVORȚUL ANULUI în România! Au de împărțit o avere colosală

Jador, acuzat că îi sabotează pe colegii de la Survivor: „Vrea să îi dea pantalonii jos...”

Carmen de la Sălciua va fi nașa lui Jador la nunta cu Georgiana? Artista a făcut dezvăluiri neașteptate!

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!” David Oancea, românul care îi uimește pe americani!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Cristina Demetrescu, horoscopul primăverii 2021! Când se sfârșește pandemia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri