Rețetă de Panna Cotta. E una dintre cele mai spectaculoase prăjituri


Panna Cotta este o prăjitură spectaculoasă, dar, surprinzător sau nu, se prepară imediat. Iată care este rețeta clasică a acestui desert italian.


In articol:

Italienii au câteva deserturi care au devenit celebre în toată lumea. Printre acestea se numără, bineînțeles, și Panna Cotta. Este o rețetă extrem de ușoară, care poate fi pregătită de oricine. 

Panna Cotta, o prăjitură spectaculoasă

Acest desert provine din Italia și se traduce prin ”smântână coaptă”.

Nu sună foarte bine, dacă ne gândim doar la cuvinte, dar, în realitate, Panna Cotta este unul dintre cele mai spectaculoase deserturi. 

Este o prăjitură care se consumă cu lingurița, pentru că are consistența moale și fină, iar gustul este cu adevărat unul desăvârșit. Frișca aromată cu vanilie o să vă încânte simțurile, iar sosurile de fructe, de ciocolată sau de caramel fac din acest desert o minunăție. 

Ca și celebrul Tiramisu, și Panna Cotta este un desert rafinat, așa cum știu doar italienii să prepare.

Vestea bună este că, pe cât de sofisticată este această prăjitură, pe atât de simplu este de preparat. 

Ingredientul principal al acestui desert este gelatina. Dacă veți respecta întocmai rețeta clasică a italienilor, nu aveți cum să dați greș. 

panna cotta
Panna Cotta este un desert fabulos, care se prepară imediat

Panna Cotta trebuie pregătit însă cu cel puțin 3 ore înainte de a fi consumat. 

Ingrediente:

  • 500 ml de frișcă lichidă
  • 50 g de zahăr
  • o păstaie de vanilie 
  • 8 g de gelatina

Cum se prepară Panna Cotta

În primul rând, puneți gelatina în apă rece, doar atât cât să fie acoperită puțin, nu să se scufunde. Într-o cratiță, puneți frișca lichidă să se încălzească. Adăugați și zahărul, dar și păstaia de vanilie. 

Trebuie să amestecați în permanență în această compoziție. Lăsați-o să fiarbă câteva minute. Apoi luați cratița de pe foc și puneți în lapte gelatina înmuiată. 

Amestecați foarte bine, până când gelatina va fi dizolvată complet. Compoziția astfel obținută se toarnă în forme de silicon sau de aluminiu și se lasă să se răcească, până ajunge la temperatura camerei. 

După aceea, formele trebuie băgate în frigider și lăsate să stea la rece cel puțin 3 ore. După ce s-au răcit, puteți scoate Panna Cotta din forme. 

Ca să reușiți acest lucru, băgați formele într-un vas cu apă caldă, nu fierbinte, pentru doar câteva secunde. Panna Cotta se servește, de obicei, cu dulceață de afine, de zmeură sau de căpșuni.

panna cotta
Panna Cotta este unul dintre cele mai spectaculoase deserturi, atât ca aspect, cât și ca gust
Puteți însă să consumați acest desert și simplu sau cu orice fel de fructe, proaspete sau din compot.
Bineînțeles că Panna Cotta se poate servi și cu un delicios sos de caramel deasupra sau chiar cu un sos de ciocolată. 


Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor primi bani de la Guvern! Cei loviți de criză vor primi sprijin financiar

O recunoști? A ajuns cea mai dorită femeie din România

E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii!

Cele mai apreciate brand-uri de ceasuri

Andra Volos, în pat cu noul iubit! Fosta concurentă de la Puterea Dragostei este îndrăgostită până peste cap!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce spune Musty de la Survivor despre accidentarea lui Jador „E la fel ca la Lucian...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri