Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă


Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă

Pâinea neagră poate fi făcută ușor și acasă. Iată care este cea mai simplă rețetă.


In articol:

Cu toții știm că pâinea neagră este mai sănătoasă pentru organism și ca să fiți siguri că este făcută doar din ingrediente naturale, cel mai bine ar fi să o preparați acasă.

Cea mai simplă rețetă de pâine neagră

Pâinea neagră are un indice glicemic scăzut și vă ajută să vă mențineți sănătatea. Chiar dacă multe persoane evită acest tip de pâine, din cauza gustului diferit față de cel al pâinii albe, lucrurile nu stau chiar așa.

Puteți prepara acasă o pâine neagră gustoasă, aerată și pufoasă. Rețeta este foarte simplă, iar pâinea va fi gata destul de repede.

În plus, imaginați-vă cât de bine va mirosi în bucătăria dumneavoastră, dacă veți face pâine acasă. Cea mai bună pâine se prepară dintr-un amestec de făină integrală, făină de secară și puțină făină albă.

Aluatul se frământă ușor și se modelează la fel de ușor. Bineînțeles că dacă aveți un robot de bucătărie, misiunea va fi și mai ușoară.

Nu ungeți niciodată pâinea cu ou sau cu ulei, înainte de a o băga în cuptor, pentru că nu este nici cozonac, nici plăcintă.

Ingrediente:

  • 130 grame făină de secară
  • 130 grame făină integrală de grâu
  • 240 grame făină albă
  • 700 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 20 g sare
  • ulei

Cum se face pâinea neagră de casă

În primul rând, trebuie să știți că pâinea de casă trebuie să conțină doar făină, drojdie, apă și sare. Tocmai de aceea este pâine de casă, pentru a fi preparată din cât mai puține ingrediente.

Ca să nu puneți foarte multă drojdie, cel mai bine este să lăsați aluatul de pâine să se dospească pentru mai mult timp.

Într-un castron mai mare, puneți 600 de ml de apă, în care veți adăuga drojdia.

Dacă e uscată, doar o presărați. Dacă folosiți drojdie proaspătă, o sfărâmați în apă și amestecați bine cu o lingură de lemn.

Apoi puneți puțină făină și lăsați amestecul deoparte. Faceți acest lucru, pentru ca drojdia să înceapă să se activeze.

După aproximativ 10 minute, puneți toată făina odată și începeți să frământați aluatul. Sarea se adaugă la final. Dacă o veți pune de la început, riscați ca pâinea să nu mai crească.

În cazul în care vedeți că aluatul este prea moale, puneți doar jumătate din cantitatea de apă care v-a rămas. Dacă nu e moale, adăugați cei 100 de ml de apă lăsați deoparte și frământați în continuare.

Apoi puneți aluatul pe masa pe care ați pus ulei, nu făină, și frământați-l bine. Acest proces trebuie să dureze aproximativ 5 minute.

Ungeți cu ulei o tavă cu pereții mai înalți și puneți aluatul de pâine în ea. Apoi începeți să-l împăturiți, ca să obțineți o formă dreptunghiulară. Nu săriți peste acest procedeu, pentru că acesta ajută la întărirea rețelei de gluten.

Apoi lăsați aluatul la dospit cel puțin o oră. După această perioadă, începeți iar să-l frământați și apoi îl lăsați încă 30 de minute la dospit.

Dați drumul la cuptor și în timpul acesta pregătiți aluatul de pâine pentru coacere. Îl răsturnați pe masa pe care ați pus din nou ulei și îi dați forma de pâine.

Deasupra faceți câteva crestături, ca să nu se rupă pâinea la copt și apoi o puteți băga în cuptorul preîncălzit, într-o tavă în care ați pus hârtie de copt.

Coaceți pâinea timp de 20 de minute la cea mai înaltă temperatură, iar apoi reduceți temperatura și porniți și ventilația cuptorului. Lăsați pâinea în cuptor încă 30 de minute.

Ca să vă dați seama dacă pâinea este coaptă, bateți cu degetul în ea. Dacă sună a gol, e gata.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri