Reteta de nuga de casa cu alune si fistic! Cel mai gustos cadou de Craciun!


Nuga de casa nu se prepara tocmai usor, insa atunci cand este gata este delicioasa si poate fi facuta cadou oricui.

 

Ingrediente
225g zahar pudra
140g miere
30g glucoza lichida
2 albusuri
1 lingurita extract de vanilie
150g alune de padure
100g seminte de dovleac
100g fistic decojit
30g seminte de mac
2 linguri coaja de lamaie
200g ciocolata neagra
Mod de preparare
Pune hartie de copt intr-o tava. Adauga zaharul, mierea, glucoza si indeajuns de multa apa cat sa acopere totul intr-o oala mica si sa se dizolve la foc mic. Apoi mareste focul si fierbe totul pana cand lichidul ajunge la temperatura de 160 de grade.
Pentru nuga, bate albusurile de ou cu un mixer pana cand obtii o spuma. Incet, adauga siropul de zahar deasupra, batand in continuare. Continua sa bati dupa fiecare adaugare pana cand obtii o compozitie omogena.
Intre timp, toaca grosier si prajeste nucile intr-o tigaie la foc mediu, amestecand in mod regulat. Dupa ce amestecul de oua este gros, scoate-l din mixer si incorporeaza nucile si coaja de lamaie. Pune totul in tava pregatita si acopera cu un al doilea strat de hartie de copt. Preseaza si asigura-te ca este nivelata.
Lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, topeste ciocolata si adauga peste nuga. Lasa la frigider 30 de minute.
Transfera pe un tocator de lemn si taie in patruatele.
sursa

Ingrediente

225g zahar pudra
140g miere
30g glucoza lichida
2 albusuri 
1 lingurita extract de vanilie
150g alune de padure
100g seminte de dovleac
100g fistic decojit
30g seminte de mac
2 linguri coaja de lamaie
200g ciocolata neagra

Cei mai buni biscuiti de Craciun din cinci ingrediente! Reteta simpla!

Mod de preparare

Pune hartie de copt intr-o tava. Adauga zaharul, mierea, glucoza si indeajuns de multa apa cat sa acopere totul intr-o oala mica si sa se dizolve la foc mic. Apoi mareste focul si fierbe totul pana cand lichidul ajunge la temperatura de 160 de grade. 

Pentru nuga, bate albusurile de ou cu un mixer pana cand obtii o spuma. Incet, adauga siropul de zahar deasupra, batand in continuare. Continua sa bati dupa fiecare adaugare pana cand obtii o compozitie omogena.

Tort de clatite de ciocolata - cea mai simpla si gustoasa reteta - VIDEO

Intre timp, toaca grosier si prajeste nucile intr-o tigaie la foc mediu, amestecand in mod regulat. Dupa ce amestecul de oua este gros, scoate-l din mixer si incorporeaza nucile si coaja de lamaie. Pune totul in tava pregatita si acopera cu un al doilea strat de hartie de copt. Preseaza si asigura-te ca este nivelata.

Lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, topeste ciocolata si adauga peste nuga. Lasa la frigider 30 de minute. 

Transfera pe un tocator de lemn si taie in patruatele. 

sursa, sursa foto

DISTRIBUIE
acest articol


Hot

5 invitatii de nunta care ne duc cu gandul la vara

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri