Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni! „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”

Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni! „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”
Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni! „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni.

Perioada postului reprezintă o perioadă dificilă pentru mulți credincioși care nu știu ce să mai gătească de post. În ajutorul lor le vine maica Cristofora de la Mănăstirea Văleni, care a gătit o rețetă delicioasă de post: musaca cu cartofi și ciuperci.

Maica a explicat pentru Trinitas întregul proces de preparare al acestei rețete simplu, ușoare și delicioase de post.

Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni

Citește și: Rețeta de prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș: „Foarte bună. O tartă care merge și în zilele de dulce, și în zilele de post.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Rețeta de tort diplomat de post a maicii Ecaterina: „Astăzi vă propun o rețetă foarte simplă. Chiar dacă pare complicată, este ușor de făcut, fără coacere.”

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi;
  • sare;
  • 50 ml de ulei;
  • două cepe;
  • 600 g de ciuperci în conservă;
  • 50 ml de ulei, în care se călește 1/2 ceapă (pentru piure);
  • 250 ml de sos de ardei;
  • mărar;
  • 3 fire de usturoi verde;
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

Maica Cristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

O să facem o musaca cu ciuperci. Cartofii îi facem piure. După ce facem piureul, pregătim sosul, care se pune în musaca și o dăm la cuptor. Simplu. O să scoatem cartofii. Pregătim sosul pentru cartofii la cuptor cu ciuperci.

Am pus ulei. Pun un pic de usturoi, un pic de sare. Îl lăsăm puțin să se undească. Acum o să pun ceapa și ciupercile. După ce s-a călit un pic ceapa, o să punem ciupercile. Astea conservate la borcan sunt practice pentru că ele sunt deja fierte și se fac mai repede. O să le las așa. Acopăr. O să pun uleiul pe care l-am făcut pe ceapă peste piure.
Să terminăm ciupercile. Punem un sos de ardei. Punem piureul în tavă. Ciupercile sunt bune cu mărar. Dacă avem în grădină, punem. Punem și un pic de usturoi verde. Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”
, a explicat maica Cristofora pe YouTube.

Ulterior, maica Cristofora a pus musacaua la cuptor și după ce s-a rumenit a presărat pătrunjel proaspăt pe deasupra.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cremă de zahăr ars cu lămâie a maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. „O rețetă deosebită, ceva dulce, apetisant.”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Alexandru Ciucu, prima reacție după acuzațiile Alinei Sorescu: „Se spun despre mine minciuni strigătoare la cer”

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Cine a omorât-o, de fapt, pe Elodia? Dan Diaconescu rupe tăcerea, după mai bine de 15 ani de la controversata dispariție: „Sigur nu Cioacă singur”

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies