Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate. Reinventarea unui clasic culinar prin inovație, arome îndrăznețe și prezentare artistică!

reteta de kebab

Kebabul la grătar cu legume și condimente aromate reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  kebab la grătar cu legume și condimente aromate. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos kebab la grătar cu legume și condimente aromate, preparate exact pe gustul vostru.

  

Rețetă de Kebab la grătar cu legume și condimente aromate    

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  kebab la grătar cu legume și condimente aromate, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Kebab la grătar cu legume și condimente aromate  

Ingrediente  pentru kebab

  • un kilogram de carne de miel tocată
  • un kilogram de carne de vită tocată
  • o ceapă mare, tocată mărunt
  • o jumătate de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 lingurițe de chimion
  • o lingură de coriandru
  • o lingură de boia de ardei
  • o lingură de sare
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • un sfert de cană de ulei de măsline
  • 8-10 bețe de frigărui

Ingrediente pentru sosul de iaurt

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

  • o cană de iaurt grecesc
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • un sfert de cană de mentă proaspătă, tocată mărunt
  • un sfert de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • un sfert de cană de ulei de măsline
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de kebab

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată

Mod de preparare – Kebab la grătar cu legume și condimente aromate  

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   înmuiați cele 8-10 frigăruile în apă, timp de cel puțin 30 de minute pentru a preveni arderea lor în timpul gătitului.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom combina un kilogram de carne de miel tocată, un kilogram de carne de vită tocată, o ceapă mare, pe care am tocat-o mărunt, în prealabil, o jumătate de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe de

chimen, o lingură de coriandru, o lingură de boia de ardei, sare și piper negru măcinat (după gust). Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.

Pasul 3.  Împărțiți amestecul de carne în porții mici și modelați-le în bucăți alungite, cam de dimensiunea unui cârnat mic, pe care ulterior le vom așeza pe frigărui.

cea mai buna reteta de kebab

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate

[Sursa foto: freepik]

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Preîncălziți grătarul la foc mediu spre mare. Ungeți bucățile de carne cu ulei de măsline și puneți-le pe grătar. Gătiți aproximativ 10-12 minute, întorcându-le din când în când, până când carnea este rumenită și gătită corespunzător

Pasul 5.     În timp ce kebab-urile se gătesc, pregătiți sosul de iaurt. Așadar, vom avea nevoie de un bol mic, în care vom combina o cană de iaurt grecesc, cu 2 căței de usturoi tocați mărunt, un sfert de cană de mentă proaspătă, tocată mărunt, de asemenea, un sfert de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, dar și alături de un sfert de cană de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat (după gust). Se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.

Pasul 6.  Odată ce kebab-urile sunt gătite, scoateți-le de pe grătar și aranjați-le pe un platou de servire. Serviți cu sosul de iaurt și câteva lipii, iar rețeta este gata!

Kebabul la grătar cu legume și condimente aromate este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

kebab

Rețetă de Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă



Citește și:

Cotlet de porc cu sos. Secretul unui cotlet de porc perfect crocant, servit cu un sos rafinat și inconfundabil!

Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă. Bucură-te de o explozie de arome cu pizza clasică!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies