Reteta de iarna pentru cei mici: prajituri cu branza si ricotta!

Reteta de iarna pentru cei mici: prajituri cu branza si ricotta!
Reteta de iarna pentru cei mici: prajituri cu branza si ricotta!

Aceste prajituri gustoase vor fi bucuria copiilor si un rasfat al papilelor gustative pentru parinti.

 

Ingrediente:
- 120 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar
- un ou
- 250 de grame de branza ricotta
- o lingurita de esenta de vanilie sau un baton de vanilie
- 250 de grame de faina de grau
- un praf de sare
- un pliculet de praf de copt
Pentru
glazura ai nevoie de:
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar pudra
- o lingurita de esenta de vanilie
Modalitate de preparare:
Incepe prin a incalzi cuptorul al 180 de grade Celsius.
Bate untul cu zaharul intr-un bol incapator, adauga oul, branza ricotta si vanilia si amesteca bine ingrediente pana se incorporeaza.
Intr-un bol separat pune faina, sarea si praful de copt. Adauga compozitia cu ricotta si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor de faina.
Intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt asaza cate o lingura de compozitie.
Lasa-le la cuptor 12-14 minute, pana capata o culoare aurie. Scoate din cuptor prajiturile si lasa-le la racit.
Pentru glazura mixeaza toate ingredientele bine pana obtii o pasta. Intinde glazura cu o lingura pe fiecare prajitura.
Sursa

Ingrediente:

- 120 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar
- un ou
- 250 de grame de branza ricotta
- o lingurita de esenta de vanilie sau un baton de vanilie
- 250 de

grame de faina de grau
- un praf de sare
- un pliculet de praf de copt

Pentru glazura ai nevoie de:
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar pudra
- o lingurita de esenta de vanilie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Modalitate de preparare:

Incepe prin a incalzi cuptorul al 180 de grade

Celsius. Bate untul cu zaharul intr-un bol incapator, adauga oul, branza ricotta si vanilia si amesteca bine ingrediente pana se incorporeaza.

Intr-un bol separat pune faina, sarea si praful de copt. Adauga compozitia cu ricotta si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor de faina.

Intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt asaza cate o lingura de compozitie. Lasa-le la cuptor 12-14 minute, pana capata o culoare aurie.

Scoate din cuptor prajiturile si lasa-le la racit.
Pentru glazura mixeaza toate ingredientele bine pana obtii o pasta. Intinde glazura cu o lingura pe fiecare prajitura.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată viața Adrianei Bahmuțeanu atunci când nu este la procese? Vedeta spune ce face de zi cu zi. „Nu mai am timp de altceva decât de această poveste care mănâncă timpul.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Experiența care a marcat-o pe Carmen Tănase. Marea doamnă a teatrului românesc a dezvăluit totul: "După trei ore în care a aruncat un top de hârtie la gunoi"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, generația Z încotro?

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies