Reteta de iarna pentru cei mici: prajituri cu branza si ricotta!

Reteta de iarna pentru cei mici: prajituri cu branza si ricotta!
Reteta de iarna pentru cei mici: prajituri cu branza si ricotta!

Aceste prajituri gustoase vor fi bucuria copiilor si un rasfat al papilelor gustative pentru parinti.

 

Ingrediente:
- 120 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar
- un ou
- 250 de grame de branza ricotta
- o lingurita de esenta de vanilie sau un baton de vanilie
- 250 de grame de faina de grau
- un praf de sare
- un pliculet de praf de copt
Pentru glazura ai nevoie de:
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar pudra
- o lingurita de esenta de vanilie
Modalitate de preparare:
Incepe
prin a incalzi cuptorul al 180 de grade Celsius. Bate untul cu zaharul intr-un bol incapator, adauga oul, branza ricotta si vanilia si amesteca bine ingrediente pana se incorporeaza.
Intr-un bol separat pune faina, sarea si praful de copt. Adauga compozitia cu ricotta si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor de faina.
Intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt asaza cate o lingura de compozitie.
Lasa-le la cuptor 12-14 minute, pana capata o culoare aurie. Scoate din cuptor prajiturile si lasa-le la racit.
Pentru glazura mixeaza toate ingredientele bine pana obtii o pasta. Intinde glazura cu o lingura pe fiecare prajitura.
Sursa

Ingrediente:

- 120 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar
- un ou
- 250 de grame de branza ricotta
- o lingurita de esenta de vanilie sau un baton de vanilie
- 250 de

grame de faina de grau
- un praf de sare
- un pliculet de praf de copt

Pentru glazura ai nevoie de:
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar pudra
- o lingurita de esenta de vanilie

Modalitate de preparare:

Incepe prin a incalzi cuptorul al 180 de grade Celsius.

Bate untul cu zaharul intr-un bol incapator, adauga oul, branza ricotta si vanilia si amesteca bine ingrediente pana se incorporeaza.

Intr-un bol separat pune faina, sarea si praful de copt. Adauga compozitia cu ricotta si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor de faina.

Intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt asaza cate o lingura de compozitie. Lasa-le la cuptor 12-14 minute, pana capata o culoare aurie.

Scoate din cuptor prajiturile si lasa-le la racit.
Pentru glazura mixeaza toate ingredientele bine pana obtii o pasta. Intinde glazura cu o lingura pe fiecare prajitura.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Roxana Nemeș, mai fericită ca niciodată. Primul Crăciun al vedetei în rolul de mămică: „Îmi văd visul împlinit în fiecare zi.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Octavia Geamănu, lecția pe care a învățat-o și vrea să o dea mai departe. Ce a schimbat la ea în ultima perioadă și e foarte mândră de asta: “Gândul meu se îndreaptă către cei care mereu așteaptă.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies