Rețetă de glazură albă de zahăr Icing sau Frosting

Rețetă de glazură albă de zahăr Icing sau Frosting
Rețetă de glazură albă de zahăr Icing sau Frosting

Glazura albă de zahăr se face imediat și este absolut delicioasă. Rețeta de Icing sau Frosting poate fi preparată de oricine.

Atunci când vreți să decorați diferite fursecuri, biscuiți, turtă dulce sau prăjituri, încercați rețeta de glazură albă de zahăr, numită și Icing sau Frosting. Este foarte gustoasă, se prepară repede și va da un aspect superb deserturilor dumneavoastră. 

Glazura albă de zahăr, un decor de poveste pentru deserturi

Fiecare gospodină vrea să prepare cele mai gustoase deserturi pentru cei dragi. Trebuie să țineți însă cont de faptul că nu doar gustul contează, ci și aspectul unei prăjituri. 

Cel mai simplu mod de a ”ambala” frumos un desert este să-l ornați cu glazură. Nu cumpărați însă plicuri cu praf pentru glazură, ci mai bine preparați-o dumneavoastră acasă. 

Astăzi vă învățăm cum să faceți glazura albă de zahăr, cunoscută și sub denumirea de glazură Icing sau Frosting.

Numele vine, bineînțeles, de la faptul că deserturile dumneavoastră vor arăta ca ninse. 

Ingrediente:

  • două albușuri
  • 350 g de zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • două lingurițe de amidon
  • colorant alimentar, dacă vreți să faceți și glazură colorată

Cum se prepară glazura albă de zahăr

Într-un bol mai adânc, curat și uscat, puneți albușurile cu un praf de sare și mixați-le. Când vedeți că încep să se transforme în spumă, puneți zahărul, puțin câte puțin. Mixați în continuare, după fiecare doză de zahăr pe care o adăugați. 

Puneți și zeama de lămâie, dar și amidonul, și amestecați în continuare în compoziție. Trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare. 

Puneți glazura într-un poș sau într-o pungă, pe care o veți găuri la unul din capete. Cu această glazură, puteți orna fursecuri, biscuiți, checuri, turtă dulce, brioșe, prăjituri sau chiar torturi.

Dacă aveți talent și imaginație, puteți să faceți și desene cu glazura Icing. În cazul în care vă rămâne glazură, trebuie să o acoperiți foarte bine cu folie alimentară, ca să nu se usuce. 

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

După ce decorați deserturile, le lăsați peste noapte, la temperatura camerei, pentru ca glazura să se usuce și să nu cadă de pe ele. 

Ca să obțineți o glazură albă de zahăr perfectă, fiți foarte atente atunci când separați albușurile de gălbenușuri. Nu trebuie să vă scape niciun pic de gălbenuș în albuș, pentru că riscați să nu mai obțineți spuma ideală. 

Dacă vreți să faceți și glazură colorată, trebuie doar să adăugați colorant în spuma de albușuri, după ce este bătută bine, împreună cu zahărul. 

Puteți obține glazură roșie, roz, galben, violet, albastră sau verde. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies