Rețetă de gem de struguri. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie


Rețetă de gem de struguri. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Gemul de struguri făcut în casă se prepară destul de repede și este delicios. Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie.


In articol:

Rețeta pentru gemul de struguri este una ușoară, care poate fi făcută de oricine. Trebuie doar să aveți grijă la tipul de struguri pe care îi folosiți.

Gemul de struguri, delicios și ușor de preparat

Ca să faceți un gem de struguri delicios, este ideal să cumpărați struguri din soiul Hamburg. Aceștia sunt parfumați și vor da o savoare deosebită gemului.

Dacă aveți de la cine să luați struguri de la țară, proaspăt culeși, cu atât mai bine. Pentru gem sunt perfecți și strugurii negri, clasici, dar ar fi bine să aibă bobul cât mai mare și pielița mai subțire.

Bineînțeles că gemul de struguri se poate prepara și din struguri albi sau roze, dar culoarea preparatului nu va mai fi la fel de frumoasă.

Pentru că strugurii sunt dulci, veți folosi mai puțin zahăr, spre deosebire de celelalte gemuri pe care le faceți de obicei. Oricum, în gem se pune, de regulă, mai puțin zahăr decât în dulceață.

Ingrediente pentru gemul de struguri:

  • un kg de struguri
  • 150 gr zahăr
  • un plic de zahăr vanilat

Cum se prepară gemul de struguri

Spălați foarte bine strugurii, mai ales dacă i-ați cumpărat din supermarket și există posibilitatea să fie stropiți cu mai multe soluții.

Apoi desfaceți fiecare bob de pe ciorchini. În cazul în care boabele de struguri sunt prea mari, le puteți tăia în două și eventual le scoateți și sâmburii.

Într-o oală, puneți boabele de struguri, zahărul și zahărul vanilat și lăsați aceste ingrediente deoparte, timp de două sau trei ore. Din când în când, mai amestecați în struguri.

Veți vedea că în scurt timp, strugurii vor începe să lase zeamă. După ce trec cele două sau trei ore, puneți oala pe foc și lăsați compoziția să fiarbă. Nu uitați să mai amestecați din când în când în oală, ca să nu se lipească.

Gemul de struguri se fierbe cel mult o jumătate de oră, la foc mic. Când este gata, gemul trebuie să fie legat și să scadă destul de mult.

Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate și înfiletați foarte bine capacele.

Gemul de struguri se poate consuma gol, pe pâine sau în combinație cu unt. Dacă vreți să preparați rețete mai sofisticate, trebuie să știți că acest tip de gem se poate adăuga la fripturile de rață sau de gâscă.

De asemenea, se poate consuma alături de anumite tipuri de brânzeturi. Puteți face și o prăjitură pufoasă, care să conțină gem de struguri.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri