Rețetă de dulceață de cireșe amare. Mod de preparare și ingrediente


Dulceața de cireșe amare reprezintă un desert mai sofisticat, pe care trebuie să îl ai în cămara cu bunătăți de iarnă. Iată cum se prepară și ce vă trebuie pentru a obține acest deliciu.


In articol:

Dulceața de vișine este mult mai întâlnită în bucătăria româncelor, spre deosebire de cea de cireșe amare. Cu toate acestea, un orez cu lapte fierbinte și aromat merge de minune cu o lingură de dulceață de cireșe amare deasupra. Așadar, pregătiți măcar două-trei borcane și din acest deliciu. 

Dulceața de cireșe amare, o savoare sofisticată pentru iarnă

Cireșele amare se numără printre fructele care aduc organismului o grămadă de beneficii. Acestea ne feresc de bolile cardiovasculare, de cancer, dar și de bolile degenerative. Asta pentru că au o cantitate foarte mare de antioxidanți. Medicina naturistă susține că dacă vom consuma 20-30 de cireșe amare, acestea vor avea efectul unui analgezic. 

Ca să ne putem bucura pentru mai mult timp de calitățile cireșelor amare, ideal este să facem și dulceață din aceste fructe. Acest tip de dulceață poate fi servită cu orez cu lapte sau simplă. Este mai rafinată și are un gust aparte, spre deosebire de gemurile sau dulcețurile clasice. 

Ingrediente pentru dulceața de cireșe amare:

  • 3 kilograme de cireșe amare
  • 3 kilograme de zahăr
  • câteva felii de lămâie

Cum se prepară dulceața de cireșe amare

În primul rând, spălați cireșele foarte bine. După aceea, scoateți-le sâmburii cu atenție. Acesta este cel mai dificil aspect din prepararea deliciului. Presărați zahărul peste cireșele fără sâmburi și puneți și feliile de lămâie. Toate aceste ingrediente trebuie lăsate peste noapte într-un castron. 

După aceea, puneți toată compoziția într-o oală și așezați-o pe foc. Aveți grijă să nu dați focul foarte mare. Dulceața se fierbe întotdeauna la foc mic, așa că aveți nevoie de puțină răbdare. Din când în când, mai amestecați dulceața, ca să nu se lipească. 

Ca să vă dați seama când este gata, trebuie să luați o lingură de dulceață și să puneți o picătură pe o farfurie. Dacă picătura nu se întinde, înseamnă că dulceața poate fi luată de pe foc. În caz contrar, mai lăsați-o să fiarbă. 

Când ați terminat, turnați dulceața în borcane, pe care le-ați sterilizat înainte. Aveți grijă să lăsați borcanele să se răcească, înainte să puneți dulceața. Se pun capacele la borcane și se înfiletează perfect. Dulceața de cireșe amare se păstrează în cămară. 

Alături de dulceața de trandafiri, cea de cireșe amare reprezintă una dintre cele mai rafinate dulcețuri. Cu siguranță, acest deliciu ne aduce aminte de copilărie, când bunicile preparau dulceață de cireșe amare constant, chiar dacă atunci nu era considerată atât de sofisticată. 


Abonează-te pe

Citește și:

Pacienții COVID, tratați pe holuri la Institutul "Matei Balș" din București!

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Bianca de la "Puterea Dragostei", în doliu! Pe cine a pierdut fosta concurentă?!

Sfatul zilei de astăzi, joi 26 noiembrie 2020. Peștii își deschid inima

Profesorul Alexandru Rafila solicită redeschiderea școlilor pentru clasele primare: „Nu putem ține un copil în fața unui ecran”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 26 noiembrie 2020. Nativii zodiei Balanță sunt într-o etapă foarte bună a vieții lor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri