Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert gustos care nu necesită mult timp


Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert gustos care nu necesită mult timp

Coșulețele cu nucă și gem sunt gustoase și nu este nevoie de mult timp sau de multă muncă pentru a le prepara. În plus, este nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le aveți prin casă.


In articol:

Astăzi ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă de coșulețe fragede cu gem și cu bezea de nucă. Se prepară imediat, așa că puteți să vă faceți fără probleme și alte planuri, pentru că nu veți petrece foarte mult timp în bucătărie. 

Coșulețele cu nucă și gem, fragede și delicioase

Pentru a prepara cele mai bune coșulețe cu nucă și gem, este important de știut că va trebui să folosiți untură. De obicei, untura poate fi înlocuită cu unt, însă rezultatul nu va fi același. 

Dacă totuși nu aveți untură, folosiți un unt gras, cu 82% grăsime. În ceea ce privește gemul pe care îl veți pune în coșulețe, acesta trebuie să fie mai acrișor. 

Magiunul de prune este ideal, dar aveți grijă să nu fie foarte zemos. În cazul în care are prea mult lichid, puneți puțin griș peste magiun, atunci când îl așezați în coșulețe.  Este recomandat gemul acrișor, pentru că se potrivește foarte bine cu dulceața bezelei cu nucă și echilibrează gustul acestui desert. 

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 5 linguri pline de untură
  • 180 gr smântână
  • două gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr pudră
  • o linguriță de coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare

Ingrediente pentru bezeaua cu nucă:

  • 3 albușuri
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr nucă măcinată

Cum se prepară coșulețele cu nucă și gem

Aluatul pentru coșulețele cu nucă și cu gem trebuie preparat foarte rapid. Într-un vas mai adânc, puneți făina, untura, smântâna, gălbenușurile, zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și praful de sare și mixați până în momentul în care vedeți că a început să se lege compoziția. 

Aluatul nu trebuie frământat mult, pentru că trebuie să rămână fraged, nu elastic. Presărați făină pe masă și îl întindeți bine, dar să nu fie foarte subțire. După aceea, trebuie să decupați formele. Puteți face asta cu o formă rotundă. 

Apoi puneți aluatul decupat în formele de brioșe, pe care le-ați uns cu puțin unt. În fiecare formă, puneți câte o linguriță de magiun de prune. 

După aceea, mixați albușurile cu un praf de sare. Când își dublează volumul, începeți să adăugați zahăr, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare, iar zahărul să fie dizolvat în totalitate. 

Adăugați și nuca măcinată și amestecați ușor, până veți obține o compoziție omogenă. Bezeaua se pune în fiecare coșuleț, cu ajutorul unui poș. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 25 de minute.  Coșulețele sunt gata, atunci când vedeți că bezeaua s-a uscat și s-a rumenit puțin. Le lăsați să se răcească și le scoateți din formă după aceea. 


Abonează-te pe

Citește și:

„Să aibă parte de trei generații de boli.” Gheorghe Dincă, blesteme pentru cei care l-au condamnat la închisoare

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri