Rețetă de cofetărie la tine acasă: ganache de ciocolată pentru începători


Rețetă de cofetărie la tine acasă: ganache de ciocolată pentru începători

Rețeta de ganache de ciocolată poate fi făcută foarte simplu și acasă. Noi vă învățăm ce pași trebuie să urmați, pentru a obține acest delicios produs de cofetărie.


In articol:

Crema de ciocolată pe care o regăsim în prăjiturile și în torturile de la cofetărie este una extrem de gustoasă și fină. Este vorba despre celebrul ganache de ciocolată, care se poate prepara însă, fără probleme, și acasă.

Rețeta de cofetărie pentru clasicul ganache de ciocolată

Dacă vreți să pregătiți un tort sau o prăjitură mai sofisticată, pentru ziua cuiva drag, ideal ar fi să preparați și un ganache de ciocolată.

Această cremă este mult mai fină și se face foarte repede, folosind ciocolată și frișcă naturală. Chiar dacă este un produs folosit în cofetării, nu vă panicați.

Îl puteți prepara și dumneavoastră și vă garantăm că nu o să dați greș.

Tot ce trebuie să faceți este să folosiți produse de calitate. Cumpărați ciocolată de menaj, frișcă neapărat naturală și unt foarte gras, care să aibă cel puțin 80% grăsime.

Secretul unui ganache perfect este să folosiți părți egale de frișcă și de ciocolată. Dacă vreți să folosiți ciocolată neagră, veți pune puțin mai multă frișcă.

La 100 de grame de ciocolată cu 80% cacao, aveți nevoie de 200 de grame de frișcă. În plus, va trebui să puneți și zahăr, ca să nu obțineți un ganache prea amar.

Ingrediente:

  • 600 ml frișcă naturală, cu cel puțin 30% grăsime
  • 600 g ciocolată, cu 30-40% cacao
  • 100 g de unt gras, care să aibă cel puțin 80% grăsime

Cum se prepară cel mai bun ganache de ciocolată

Luați o cratiță mai mare, în care veți pune frișca naturală lichidă. Puneți cratița pe foc mic și lăsați frișca să se înfierbânte. Amestecați în ea, din când în când. Când observați că începe să fiarbă, stingeți imediat focul.

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-le în frișca fierbinte. Nu amestecați niciodată în compoziție! Lăsați ciocolata să se topească singură. Va fi gata în aproximativ 5 minute.

Dacă veți amesteca, riscați să răciți frișca mai repede decât este cazul și astfel ciocolata nu se va mai topi în totalitate.

De-abia după ce trec cele 5 minute, începeți să amestecați în compoziție, ușor, cu ajutorul unui tel. În timp ce amestecați, veți observa că se va schimba atât culoarea cremei, cât și consistența ei. Veți obține o compoziție cremoasă, mai deschisă la culoare.

Începeți să amestecați din ce în ce mai energic, iar apoi adăugați și untul și încorporați-l foarte bine în ganache.
Lăsați crema să se răcească, apoi băgați-o în frigider.

Dacă vreți, puteți adăuga în ganache și diverse arome, cum ar fi: esență de rom, lichior de mentă, de cafea, de portocale, de cocos sau de cireșe.

După ce s-a răcit, bateți foarte bine crema, ca să fie aerată și să aibă o consistență perfectă. Totuși, nu bateți prea tare ganache-ul, pentru că riscați să se taie.

Crema astfel obținută se folosește la torturi, la prăjituri sau chiar la fursecuri.


Abonează-te pe

Citește și:

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

21 SEPETEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi, 21 septembrie 2021. O zodie are mare nevoie de odihnă!

Vremea de luni, 20 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri