Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri. O alternativă de post la cunoscuta ciorbă de burtă: „Astăzi am să vă prezint o falsă ciorbă de burtă de post.”

Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri. O alternativă de post la cunoscuta ciorbă de burtă: „Astăzi am să vă prezint o falsă ciorbă de burtă de post.”
Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri. O alternativă de post la cunoscuta ciorbă de burtă: „Astăzi am să vă prezint o falsă ciorbă de burtă de post.”

Află din rândurile următoare cum să prepari o ciorbă de post delicioasă din pleurotus.

Perioada postului este una în care gospodinele caută numeroase alternative la preparatele de origine animală. Ciorba de burtă este extrem de apreciată, însă știai că poți să prepari o alternativă a acesteia de post? Părintele de la Mănăstirea Tisa Silvestri a explicat pentru Trinitas cum poți să prepari această rețetă.

„Astăzi am să vă prezint o falsă ciorbă de burtă de post.”,

a spus părintele.

Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri

Citește și: Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic: „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”

Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri
Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Chec cu fistic și glazură, rețeta maicii Ecaterina. „Este o rețetă foarte simplă. Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă.”

Ingrediente:

  • 500 g de ciuperci pleurotus
  • 1/2 țelină
  • un păstârnac
  • 3 morcovi
  • 10 căței de usturoi
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • 50 g de caju
  • ulei de măsline
  • 3 gogoșari în oțet
  • 3 litri de apă
  • 2 frunze de dafin
  • 10 boabe de piper negru

Mod de preparare:

Părintele a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

„În primă fază, luăm aceste ciuperci, le scoatem cotoarele și le tăiem în așa fel încât să pară că sunt burtă de vită. Foarte subțiri, finuț. O să pun în apa pe care am pus-o la fiert deja două frunze de dafin, cam 10 boabe de piper negru și un pic de sare.

Sare la fiert, în special când se folosește apă, se pune după ce fierbe apa. Dacă puneți sarea înainte, procesul de fierbere este mai îngreunat. O să punem 3 morcovi întregi, ciupercile. O să tăiem păstârnacul cubulețe mici și ardeiul. Am pus morcovul, ciupercile, păstârnacul, boabele de piper negru, frunzele de dafin, iar acum punem ardeiul capia. Mai avem de pus țelina. Scoatem morcovul. Pe unul dintre ei îl tăiem cubulețe.
Pe ceilalți doi îi tăiem bucăți mici și îi băgăm la blender să facem o pastă. Adăugăm și gogoșarii. O călim puțin. O punem în tigaie cu un pic de ulei de măsline, timp de 5 minute. Aici am pus nucile de caju. Se pun de obicei de cu seară, să stea 12 ore la înmuiat. Adăugăm pasta în ciorbă. Avem caju aici și adăugăm două linguri de usturoi și un pahar cu apă.
O dăm la blender și trebuie să iasă ca o smântână. Acum o punem peste ciorbă. Este foarte bună
!”, a spus părintele de la Mănăstirea Tisa Silvestri.



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies