Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp. „Am pus la încins o lingură de untură, peste adăugăm făină ca să facem rântașul!”


Ciorba de fasole verde reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. Însă v-ați gândit să căutați rețeta simplă a Getuței Sterp?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ciorbă de fasole verde , preparată și prezentată de Getuța Sterp, chiar pe canalul său de YouTube. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o ciorbă de fasole verde, preparată exact pe gustul vostru.

 

 

Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp

Pe canalul de YouTube, al Getuței Sterp, găsiți cea mai simplă rețetă de  ciorbă de fasole verde , absolut delicioasă.

Ingrediente –  ciorbă de fasole verde

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: aproximativ 1 kg de fasole verde, 2 roșii, 2 morcovi, o ceapă, țelină, untură, sare, ulei și făină.

reteta de ciorba de fasole verde

Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum poți curăța butoiul de varză murată? Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l știe

Mod de preparare - ciorbă de fasole verde

Pentru început, o să rup colțișorii aceștia de la fasole și o rup în două. Care-i mai mare o rup în două, care nu, o las așa, întreagă.

O să-i rup colțișorii, apoi o să o spăl bine și voi curăța legumele de care am nevoie. Am spălat bine fasolea, în câteva ape și o punem la foc.

Pentru ciorba noastră, avem nevoie de aceste patru legume (roșie, țelină, morcov și ceapă). Le tocăm pe toate mărunt și le punem în două boluri, într-unul roșiile și în altul, morcovii, ceapa și țelina. Apoi într-o oală am băgat aproximativ patru litri de apă, cu puțină sare și punem pe foc. Când dă în clocot, adăugăm și fasolea verde.”

Până în acest moment, rețeta de  ciorbă de fasole verde  pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre prima parte a pregătirii acestora, care constă în ruperea colțișorilor de la fasole, ulterior spălarea acesteia și tocarea mărunt a legumelor. Această rețetă ne va aduce cu adevărat aminte de gustul copilăriei, mai ales dacă veți alege să folosiți fasolea proaspăt culeasă din grădină, așa cum a făcut și Getuța Sterp. Dar haideți să trecem și la pasul următor.

cea mai buna reteta de ciorba de fasole verde

Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum să gătești un pilaf gustos. Care este trucul util

Și pentru că apa noastră clocotește, o să băgăm fasolea, acoperim și lăsăm să fiarbă la foc mic. Între timp am pus pe foc o lingură de untură și două linguri de ulei. Le lăsăm să se topească, după care adăugăm legumele la călit. Legumele noastre se călesc foarte frumos, la foc mic. Mai întâi am pus doar morcovul, ceapa și țelina și după câteva minute adăugăm și roșiile. Mai lăsăm încă câteva minute. După ce se călesc, le punem deoparte și le adăugăm când fasolea este fiartă pe jumătate.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și Getuța Sterp, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de ciorbă de fasole verde, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp relativ scurt. În ceea ce privește ordinea potrivită în care trebuie să adăugăm legumele la călit, se recomandă ca roșiile să fie lăsate ultimele. De asemenea, legumele se vor adăuga peste fasole, abia după ce aceasta este deja fiartă, însă doar pe jumătate.

ciorba de fasole verde ca acasa

Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

 „ Acum adăugăm legumele călite, peste. Am pus la încins o lingură de untură, peste care o să adăugăm 2-3 linguri de făină, ca să facem rântașul. Când făina se rumenește, adăugăm din ciorbă, punem peste, să se îngroașe puțin zeama. Și după ce îl lăsăm puțin la foc, îl adăugăm înapoi peste ciorbă, îi mai dăm un clocot și la sfârșit punem smântâna și laptele. Cine dorește poate să pună și usturoi verde... poftă bună!”

Un secret al acestei rețete de ciorbă de fasole verde, dezvăluit de Getuța Sterp, ține de faptul că, aceasta adaugă în compoziția rețetei și un rântaș, pentru a îngroșa puțin zeama de ciorbă. Deși nu multe gospodine apelează la această modalitate de preparare a ciorbei de fasole verde, acesta pare să fie un truc potrivit pentru ca rețeta să iasă autentică și să aibă un gust cu adevărat delicios și exact ca acasă!

Ciorba de fasole verde a Getuței Sterp   este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

reteta de ciorba de fasole verde a getutei sterp

Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp. „Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit!”


Abonează-te pe

Citește și:

„Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit!” Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum poți curăța butoiul de varză murată? Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l știe

Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Capricornul in luna decembrie. Tot ce trebuie sa stii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri