„Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit!” Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp

„Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit!” Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp
„Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit!” Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp

Găluștele cu prune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. Însă v-ați gândit să căutați rețeta simplă a Getuței Sterp?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  găluște cu prune , preparată și prezentată chiar de Getuța Sterp, pe canalul său de YouTube. În plus, descoperiți și care este secretul pentru niște găluște cu prune, preparate exact pe gustul vostru.

 

Rețeta de găluște cu prune a Getu ței Sterp

Pe canalul de YouTube, al Getutei Sterp, găsiți cea mai simplă rețetă de  găluște cu prune , absolut delicioasă.

Ingrediente –  găluște cu prune

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: prune, cartofi (fierți), 2-3 ouă de casă, făină albă, pesmet, zahăr, unt și scorțișoară.

reteta de galuste cu prune
Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

Mod de preparare - găluște cu prune

În primul rând, scoateți sâmburii din prune, iar apoi le puneți într-un bol cu niște zahăr pe ele, dacă vreți să fie mai dulci (e opțional). Eu am ales să pun zahăr, deoarece nouă ne plac mai dulci. După care, puneți cartofii la fiert, iar când aceștia sunt fierți, îi scurgeți de apă și îi zdrobiți cu o furculiță sau cu un blender, peste care puneți 2-3 ouă, după ce s-au răcit, bineînțeles.

Eu am pus două linguri de untură de porc, pentru că asta face diferența și le face atât de fragede, și bineînțeles, făină albă, încât să obțineți un aluat.”

Până în acest moment, rețeta de  găluște cu prune   pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre prima parte a pregătirii acestora, care constă în scoaterea sâmburilor din prune, dar și adăugarea, după preferințe, a unei cantități mai mari sau nu, de zahăr.

Această rețetă ne va aduce cu adevărat aminte de gustul copilăriei, mai ales dacă veți alege să adăugați și untură de porc, care le va face să fie de-a dreptul fragede. Dar haideți să trecem și la pasul următor.

retete getuta sterp
Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă delicioasă de gulaș unguresc

Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit, iar în caz că vi se lipește de mâini, mai tapetați cu făină, bineînțeles.

Apoi luați în mână puțin aluat, la mijlocul lui puneți o prună și formați, bineînțeles, gălușca. Căliți puțin unt, puneți pesmetul peste care adăugați scorțișoara, iar la final zahărul. Zahărul îl puneți după ce ați oprit focul.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și Getuța Sterp, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de  găluște cu prune, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp chiar foarte scurt.

În ceea ce privește aluatul, acesta nu trebuie să fie prea tare, ci mai degrabă potrivit, în timp ce zahărul adăugat, trebuie să fie pus abia după ce ați oprit focul la amestecului de pesmet, scorțișoară, unt și zahăr.

cea mai buna reteta de galuste cu prune
Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți

 „ Pesmetul îl puteți pregăti încă de la începutul rețetei, pentru a avea timp să se răcească. Într-o oală mai mare, puneți apă la fiert, iar când apa este fiartă, băgați găluștele și le lăsați până se ridică deasupra. Când se ridică deasupra, le scoateți cu o paletă, direct în pesmet, dar le scurgeți bine de apă, le dați prin pesment, le lăsați să se răcească și... poftă bună!

Un secret al acestei rețete de găluște cu prune, dezvăluit de Getuța Sterp, ține de faptul că, pesmetul poate să fie pregătit chiar de la începutul rețetei, pentru ca acesta să se răcească în timp ce vă ocupați de restul pașilor pentru această rețetă delicioasă. Toate aceste ingrediente vor oferi preparatului un gust cu adevărat delicios și exact ca acasă!

Găluștele cu prune ale Getuței Sterp sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

galuste cu prune ca in copilarie
Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum poți curăța butoiul de varză murată? Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l știe



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum să gătești un pilaf gustos. Care este trucul util

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies