Cum să gătești un pilaf gustos. Care este trucul util


Pilaful de orez este una dintre rețetele foarte populare de la noi din țară. Multe persoane optează pentru a găti acest preparat, având foarte multe avantaje.


In articol:

Cu toate că rețeta nu este foarte complicată, există totuși câteva secrete pentru ca pilaful să fie într-adevăr gustos.

Care este secretul pentru un pilaf gustos

cum se gateste pilaful

Cum se gătește pilaful

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Totul este dezgustător” Ce părere are Oana Roman despre nunta lui George Simion

Pilaful are multe beneficii, pentru aceia care își doresc să îl gătească. Este o alegere sănătoasă și din fericire, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, fiind o rețetă destul de simplă. Cel mai important aspect pentru un pilaf gătit corect, este ca boabele de orez să aibă o textură pufoasă, dar să se păstreze ferm.

Deși pare greu de obținut, cu puțină atenție, veți putea reuși să gătiți un pilaf, exact ca la restaurant. Cel mai important aspect pentru ca orezul să fie gătit în mod corect, este lichidul în care fierbe. Primul pas pentru această rețetă este prepararea legumelor. După ce se prăjesc, se adaugă orezul, care trebuie fiert. Majoritatea persoanelor fierb orezul în apă și le iese un preparat delicios. Însă, cel mai bun pilaf este acela în care orezul este fiert în supă de pui.
În acest mod, orezul va fi cu siguranță, mult mai pufos și va avea o aromă mai gustoasă. Boabele de orez vor absorbi lichidul și aroma.

 Rețetă de pilaf cu legume și carne

În cazul în care doriți să gătiți un preparat gustos, sățios și sănătos, puteți încerca rețeta de pilaf cu legume. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt următoarele:

  • 1 pui;
  • măruntaiele de pui (fără ficat);
  • 1 ceapă mare și tare;
  • 1-2 ardei;
  • 1 păhărel de untdelemn;
  • sare;
  • piper;
  • boia;
  • 1 morcov mărișor;
  • 1 ceașcă mare cu orez;
  • 2 roșii foarte tari, dar coapte;
  • supă de pui.

Citeste si: „Cel mai mare dar!” Ce sumă de bani a primit George Simion la nuntă

Cum se prepară pilaful

secrete pentru un pilaf bun

Secrete pentru un pilaf bun

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Cel mai mare dar!” Ce sumă de bani a primit George Simion la nuntă

Primul pas este să tocați ceapa mărunt. Apoi, se taie sau se dă pe răzătoare, morcovul. Ulterior, ardeii și roșiile se taie în cubulețe, iar apoi se taie carnea, în mici bucățele. Ceapa va fi călită într-o tigaie cu ulei încins, iar apoi se adaugă carnea, până se rumenește. Trebuie să spălați orezul în două sau trei ape și se adaugă peste carne și ceapă. Supa de pui se adaugă cât să acopere compoziția. Apoi, se adaugă ardeii, morcovii, roșiile, sarea, piperul și boia și se dă compoziția la cuptor, la flacără mică.

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Totul este dezgustător” Ce părere are Oana Roman despre nunta lui George Simion

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Vremea de miercuri, 31 august 2022. Anunțul ANM: caldura excesiva!

„Mi-e rușine de rușinea lui!” Scandal în trupa Phoenix! Ce a declarat Joseph Kappl despre Nicu Covaci

Se măresc pensiile de anul viitor. Ce a anunțat Ministrul Muncii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri