Pilaful de orez este una dintre rețetele foarte populare de la noi din țară. Multe persoane optează pentru a găti acest preparat, având foarte multe avantaje.
Cu toate că rețeta nu este foarte complicată, există totuși câteva secrete pentru ca pilaful să fie într-adevăr gustos.
Care este secretul pentru un pilaf gustos
Citeste si: „Totul este dezgustător” Ce părere are Oana Roman despre nunta lui George Simion
Pilaful are multe beneficii, pentru aceia care își doresc să îl gătească. Este o alegere sănătoasă și din fericire, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, fiind o rețetă destul de simplă. Cel mai important aspect pentru un pilaf gătit corect, este ca boabele de orez să aibă o textură pufoasă, dar să se păstreze ferm. Deși pare greu de obținut, cu puțină atenție, veți putea reuși să gătiți un pilaf, exact ca la restaurant. Cel mai important aspect pentru ca orezul să fie gătit în mod corect, este lichidul în care fierbe.
Rețetă de pilaf cu legume și carne
În cazul în care doriți să gătiți un preparat gustos, sățios și sănătos, puteți încerca rețeta de pilaf cu legume. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt următoarele:
- 1 pui;
- măruntaiele de pui (fără ficat);
- 1 ceapă mare și tare;
- 1-2 ardei;
- 1 păhărel de untdelemn;
- sare;
- piper;
- boia;
- 1 morcov mărișor;
- 1 ceașcă mare cu orez;
- 2 roșii foarte tari, dar coapte;
- supă de pui.
Citeste si: „Cel mai mare dar!” Ce sumă de bani a primit George Simion la nuntă
Cum se prepară pilaful
Citeste si: „Cel mai mare dar!” Ce sumă de bani a primit George Simion la nuntă
Primul pas este să tocați ceapa mărunt. Apoi, se taie sau se dă pe răzătoare, morcovul.