Reteta copilariei tale: nuci umplute! Prepar-o pentru masa de Paste!


Aceasta reteta de nuci umplute este la fel de delicioasa ca cea pe care o pregateau buncii tai cand erai mica.

 

INGREDIENTE
Coji:
3 oua
200 ml ulei
1 praf de copt
1 cana de zahar
esenta de vanilie
faina cat cuprinde
Umplutura:
200 g ciocolata
200 g unt
5-6 lg nuca macinata
4 lg zahar
5 lg lapte
esenta de rom
Mod de preparare
Coji: se mixeaza ouale cu zaharul,apoi se adauga uleiul,esenta,si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale,dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa.Ele se coc in 3-4 min,dar e bine ca la fiecare 20 sec sa intoarcem forma.
Crema: Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit.Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.
Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile. Optional se pot da prin zahar pudra.
Sursa

INGREDIENTE

Coji:


3 oua
200 ml ulei
1 praf de copt
1 cana de zahar
esenta de vanilie
faina cat cuprinde

Umplutura:

200 g ciocolata
200 g unt
5-6 lg nuca macinata
4 lg zahar
5 lg lapte
esenta de rom

Mod de preparare

Coji: se mixeaza ouale cu zaharul,apoi se adauga uleiul,esenta,si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale,dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa.Ele se coc in 3-4 min,dar e bine ca la fiecare 20 sec sa intoarcem forma.

Crema: Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit.Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.

Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile. Optional se pot da prin zahar pudra.

Sursa

 

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Povestea fetei de la țară cu 10 absolut la Evaluarea Națională. „Tot timpul mi-am dorit să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri