Aceasta reteta de nuci umplute este la fel de delicioasa ca cea pe care o pregateau buncii tai cand erai mica.
INGREDIENTE
Coji:
3 oua
200 ml ulei
1 praf de copt
1 cana de zahar
esenta de vanilie
faina cat cuprinde
Umplutura:
200 g ciocolata
200 g unt
5-6 lg nuca macinata
4 lg zahar
5 lg lapte
esenta de rom
Mod de preparare
Coji: se mixeaza ouale cu zaharul,apoi se adauga uleiul,esenta,si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale,dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa.Ele
Crema: Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit.Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.
Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile. Optional se pot da prin zahar pudra.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro