Reteta clasica de strudel de mere bavarez!


Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez, delicios si gata imediat!

 

Ingrediente
1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie
100g zahar
Ingrediente pentru aluat
5 linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau
25 min. timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire
Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.
Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.
Umplere:
Merele se curata de coaja , scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.
Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.
Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.
Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.
Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.

Ingrediente

1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie
100g zahar

Prajitura Milionarilor - gata in 10 minute, fara coacere!!

Ingrediente pentru aluat

5 linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau

25 min. timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire

Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.

Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.

Prajitura cu mere si biscuiti, fara COACERE!

Umplere:


Merele se curata de coaja , scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.  Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.

Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.

Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.

Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

ȘOC! O celebră vedetă din România este ANALFABETĂ! Cum s-a dat de gol

Premierul Florin Cîțu, despre pensiile românilor: „Vom vedea dacă..."

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vreme mai caldă decât normalul acestei perioade

Iubita lui Culiță Sterp de la Survivor 2021 vorbește despre mesajele pe care "Faimosul" le primește de la alte femei: "A umblat cu multe..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 28 ianuarie 2021! O zodie are neliniște și zbucium în relația de cuplu!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri