Reteta clasica de strudel de mere bavarez!

Reteta clasica de strudel de mere bavarez!
Reteta clasica de strudel de mere bavarez!

Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez, delicios si gata imediat!

 

Ingrediente
1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie
100g zahar
Ingrediente pentru aluat
5
linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau
25 min. timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire
Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.
Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.
Umplere:
Merele se curata de coaja, scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.
Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.
Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.
Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.
Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.

Ingrediente

1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de  zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3  lingurite esenta de lamaie


100g zahar

Prajitura Milionarilor- gata in 10 minute, fara coacere!!

Ingrediente pentru aluat

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

5 linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau

25 min.

timpul de pregatire
45 min. Timpul de gatire

Se pune faina intr-un bol.  Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.

Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min  intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.

Prajitura cu mere si biscuiti, fara COACERE!

Umplere:


Merele se curata de coaja, scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul.  Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm  si il stropim cu putin unt topit.

Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.

Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.

Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Discuția aprinsă dintre Antoni și Rebecca! Concurentul s-a săturat de reproșuri și este pe cale să explodeze: „Am nervii foarte jos în momentul ăsta. Nu vreau să ajungă la pământ.”

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”

Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă: „Miroase foarte bine, e super aromată. Doamne, cât e de bună!”

Gratiela Teohari Duban: “Valsul mirilor l-am plănuit cu câteva luni înainte, pe ritm de bachata”

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies