Reteta clasica de pasca! Asa se face cel mai gustos desert de Paste!

Reteta clasica de pasca! Asa se face cel mai gustos desert de Paste!

Este vorba despre o pasca cu branza si stafide, care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Paste.

 

Ingrediente:
1 kg branza de vaci
300 gr faina
200 gr stafide
60 ml lapte
6 oua
450 gr zahar
200 gr unt
coaja de la o lamaie
25 gr drojdie
coaja de la o portocala
2 linguri smantana
2 pliculete zahar vanilinat
un
praf de sare
Mod de preparare:
Pune faina intr-un bol, fa o adancitura in mijloc si adauga 2 oua, drojdia, laptele si 200 g zahar. Framanta toate ingredientele si vei obtine un aluat pe care trebuie sa il lasi sa creasca la caldura.
Prepara umplutura in alt bol, in care vei pune: branza de vaci, smantana, 250 g zahar, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, doua linguri de faina, zaharul vanilinat si 4 oua.
Toate acestea se amesteca cu mixerul, iar la sfarsit se adauga stafidele. Asaza foaia de aluat crescuta intr-o tava unsa cu unt. Formeaza un sul rasucit de grosimea unui deget si taie-l in doua bucati, pe care le intinzi cu sucitorul. Aseaza prima foaie in tava unsa cu unt, toarna compozitia, iar apoi acopera cu cealalta foaie, presand usor. Pune tava in cuptorul preincalzit si las-o pana cand devine rumena.
Sursa

Ingrediente:

1 kg branza de vaci
300 gr faina
200 gr stafide
60 ml lapte
6 oua
450 gr zahar
200 gr unt
coaja de la o lamaie
25 gr drojdie
coaja de la o portocala
2 linguri smantana
2 pliculete zahar vanilinat
un praf de sare

Mod de preparare:

Pune faina intr-un bol, fa o adancitura in mijloc si adauga 2 oua, drojdia, laptele si 200 g zahar.

Framanta toate ingredientele si vei obtine un aluat pe care trebuie sa il lasi sa creasca la caldura.

Prepara umplutura in alt bol, in care vei pune: branza de vaci, smantana, 250 g zahar, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, doua linguri de faina, zaharul vanilinat si 4 oua. Toate acestea se amesteca cu mixerul, iar la sfarsit se adauga stafidele. Asaza foaia de aluat crescuta intr-o tava unsa cu unt.
Formeaza un sul rasucit de grosimea unui deget si taie-l in doua bucati, pe care le intinzi cu sucitorul. Aseaza prima foaie in tava unsa cu unt, toarna compozitia, iar apoi acopera cu cealalta foaie, presand usor. Pune tava in cuptorul preincalzit si las-o pana cand devine rumena.

Sursa

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

 



Citește și:

Trenduri în Modă toamna aceasta: Ce haine sunt la modă

Tendințe în Coafuri pentru toamna aceasta: tunsori la modă

ego.ro Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le dă savoare

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cine este românul care a câștigat „America's Got Talent” și premiul de 1 milion de dolari

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies