Rețetă clasică de cremșnit. E de departe cea mai bună variantă pentru mesele de week-end


Rețetă clasică de cremșnit. E de departe cea mai bună variantă pentru mesele de week-end

Rețeta clasică de cremșnit este cea mai bună dintre toate. Puteți pregăti această prăjitură în week-end, când aveți mai mult timp la dispoziție.


In articol:

Prăjitura cremșnit este rafinată, plină de cremă de vanilie și cu un gust senzațional. Acest desert aparține bucătăriei austro-ungare, dar de-a lungul timpului, s-a răspândit în toată Europa. 

Cremșnitul, o adevărată nebunie a aromelor

Dacă tot este week-end, ne-am gândit să vă dezvăluim rețeta clasică de cremșnit, cu ajutorul căreia îi veți încânta pe cei dragi. 

Este o prăjitură pe care, cu siguranță, ați mâncat-o de mai multe ori, dar dacă până acum nu v-ați încumetat să o pregătiți acasă, nu știți ce ați pierdut. Cremșnitul făcut cu mâna dumneavoastră va ieși mult mai gustos decât cel din cofetării. 

Trebuie să știți că rețeta clasică de cremșnit nu conține frișcă! Crema pentru această prăjitură este una clasică, de vanilie, în care veți adăuga și albușuri bătute spumă. 

De asemenea, foile trebuie să fie foarte bine coapte, crocante și să capete o culoare rumenă. Ca să nu vă încurcați însă în prepararea aluatului de foietaj, cel mai bine îl cumpărați gata făcut. 

Luați însă aluat din frigider, nu din congelator!

Ingrediente:

  • 550 g aluat de foietaj
  • un litru de lapte
  • 8 gălbenușuri 
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g de amidon sau 200 g de făină
  • un praf de sare
  • o păstaie de vanilie sau o lingură de extract de vanilie sau 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 5 albușuri 
  • 100 g de zahăr tos

Cum se prepară cremșnitul, după rețeta clasică

Separați albușurile de gălbenușuri. Veți folosi doar 5 din cele 8 albușuri și toate gălbenușurile. Într-un castron, frecați gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahăr tos. Cel maibine ar fi să folosiți mixerul, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă. 

După aceea, adăugați făina și amestecați bine. Separat, într-o oală, puneți laptele și vanilia și lăsați pe foc mic. În momentul în care laptele ajunge în punctul de fierbere, dați oala la o parte de pe aragaz. 

Puneți laptele peste amestecul de gălbenușuri și făină, în timp ce amestecați energic în compoziție. Apoi, compoziția obținută se pune pe foc și se amestecă în permanență. 

Lăsați crema să dea în câteva clocote și gata, veți observa că s-a îngroșat și nu va avea nici cocoloașe. Separat, bateți spumă cele 5 albușuri. Apoi adăugați zahărul și mixați în continuare. 

Trebuie să obțineți o spumă ca de bezea, care să nu cadă, dacă întoarceți castronul invers. Răsturnați spuma de albușuri peste crema preparată mai devreme, cât încă aceasta este fierbinte, și amestecați bine. 

Crema de vanilie se lasă la răcit, dar între timp, puteți să vă pregătiți foile pentru prăjitură.

Din aluatul de foietaj trebuie să obțineți două foi, întinse în așa fel încât să fie subțiri. Aceste foi se pun în tăvi, se înțeapă cu furculia și se dau la frigider pentru 15 minute. 

Apoi le băgați în cuptorul preîncălzit și le lăsați aproximativ 15 minute să se coacă. Înainte de a monta prăjitura, foile trebuie lăsate să se răcească. 

Luați o tavă mai mare, cu pereți mai înalți, și tapetați-o cu hârtie de copt. Așezați o foaie de foietaj și turnați peste ea toată crema, care trebuie să fie călduță, nici rece, nici fierbinte. 

Deasupra puneți a doua foaie, pe care o veți sfărâmița. Cremșnitul trebuie să stea la frigider câteva ore, înainte de a fi servit. La final, pudrați prăjitura cu zahăr. 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine a fost eliminat de la Survivor România pe 20 iunie 2021. Află beneficiile consumului de fructe de mare

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

CITEȘTE: Cine este Viviana Sposub. Biografie: data nașterii, iubit, carieră

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă nasul. Semn bun sau rău?

AFLĂ: De ce se tem pisicile de castraveți

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

// Mesaje de LA MULȚI ANI! // pentru ziua de naştere (aniversară)

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri